Loading Events
  • This event has passed.

Indie Balkan – Radio 808 i Ravno do dna najavljuju regionalnu kantautorsku večer

11 lipanj, 2020U četvrtak 11. lipnja, od 20:00 sati pogledajte i poslušajte Indie Balkan online koncertnu večer na Facebook i Youtube kanalima (Radio 808 i Ravno do dna) ili na radijskom streamu Radija 808. Nastupit će Rebel Star, Billie Joan, [email protected] Medošević, Onaj dječak i Masa Mor.

Indie Balkan – online kantautorska večer koju organiziraju Radio 808 i Ravno do dna

Radio 808 i Ravno do dna udružili su snage te će u četvrtak 11. lipnja, s početkom u 20:00 sati organizirati Indie Balkan večer za jaka imena regionalne kantautorske scene, a to su Rebel Star, Billie Joan, [email protected] Medošević, Onaj dječak i Masa Mor.

Milan Glavaški (Foto: promo)

Rebel Star – Nakon oproštajnog koncerta u Beogradu u rujnu 2016. godine, Rebel Star se povukao u ilegalu. Geografija je učinila da funkcioniranje posljednje postave (Milan, Atila, Ešli i Majk) više nije bilo realno, i do solo nastupa Milana Glavaškog na Huteneni Festu #3 u studenom prošle godine, bend je mirovao. Sada kad cijeli svet miruje, Milan, isprovociran općom katastrofom na svim nivoima, odlučio je vratiti Rebel Star na scenu. Objavio je izvrsni album „Demoni“ i već najavio novo EP izdanje. Rebel Star je kreativno zasjao i njegov nastup ne treba propustiti.

Billie Joan (Foto: Park Sessions)

Bille Joan – Splitska kantautorica Ivana Pezo, poznatija pod imenom Billie Joan je u vrlo kratko periodu oduševila publiku i struku objavom debitanstskog albuma „Barren Land“ 2017. i otad ne prestaje s koncertnim angažmanom. Ovih dana priprema novo izdanje, a u četvrtak 11. Lipnje će zasvirati uživo iz studija Radija 808.

Izet Medošević

[email protected] Medošević – Izet Medošević je riječki glazbeni autor, alter pjesnik i punk filozof. Na prijelazu epohe jedna od najeosebujnih pojava riječke rock scene. Odrastao na Exploitedima i Stooges. Pjevao i svirao gitaru u Avlijanerima, i OŠ.Sulud III (album “Zlo i naopako” za Slušaj najglasnije), objavio zbirku pjesama u prozi “Genij usamljenog čovjeka” (Manufaktura d.o.o). Kantautorsku karijeru započeo je 2016. objavom izvrsnog albuma „Granulo je sunce“, a prošle godine i izdavanjem nasljednika „Opera u Sydneju“ s bendom Borgie.

Onaj dječak

Onaj dječak – Sjećate li se dua Dječak iz vode kojeg je osnovao Edin Džambić? Duo i dalje postoji, a Edin kad nastupa sam nastupa kao Onaj dječak. Edin Džambić autor je poznat po svojoj neiscrpnoj kreativnosti koja svaku misao i sliku lakoćom pretvara u pjesmu, suvereno se krećući od oporih in-your-face komentara društvenih i političkih (ne)prilika, preko duhovitih dosjetki obojanih specifičnim bosanskim humorom i sarkazmom koji svaku ideologiju baca na pod, sve do intimističkih glazbenih zapisa. Iza sebe ima već više stotina pjesama koje u nevjerojatno brzoj produkciji nastaju u gotovo dnevnom ritmu čineći jedinstvenu glazbeno-pjesničku kronologiju vremena u kojem živimo, a do sada su zabilježene na devet objavljenih albuma.

Masa Mor (Izvor: Facebook)

Masa Mor – Aleksandar Samardžija svakoko je jedan od najtalentiranijih kantautorskih izdanaka susjedne Bosne i Hercegovine koji je prije više od trideset godina privukao pažnju publike svojim bendom Major. Masa Mor već godinama ne živi u Sarajevu. U periodu od 1992. do 2002. godine živio je u Pragu, a sada naizmjenično u Pragu i Beogradu. Stvaralački je konstantno u glazbi koju doživljava kao neraskidivi dio svog bića. Četvrtak 11. lipnja će stoga biti idealna prilika za čuti ga uživo s njegove praške adrese.

Indie Balkan online koncertna večer održat će se u četvrtak 11. lipnja, od 20:00 sati na Facebook i Youtube kanalima (Radio 808 i Ravno do dna), Mixcloudu ili na radijskom streamu Radija 808.

Venue

Radio 808
Croatia (Local Name: Hrvatska)