Loading Events
  • This event has passed.

Indie Balkan – Radio 808 i Ravno do dna najavljuju regionalnu kantautorsku večer

11 lipanj, 2020U četvrtak 11. lipnja, od 20:00 sati pogledajte i poslušajte Indie Balkan online koncertnu večer na Facebook i Youtube kanalima (Radio 808 i Ravno do dna) ili na radijskom streamu Radija 808. Nastupit će Rebel Star, Billie Joan, [email protected] Medošević, Onaj dječak i Masa Mor.

Indie Balkan – online kantautorska večer koju organiziraju Radio 808 i Ravno do dna

Radio 808 i Ravno do dna udružili su snage te će u četvrtak 11. lipnja, s početkom u 20:00 sati organizirati Indie Balkan večer za jaka imena regionalne kantautorske scene, a to su Rebel Star, Billie Joan, [email protected] Medošević, Onaj dječak i Masa Mor.

Milan Glavaški (Foto: promo)

Rebel Star – Nakon oproštajnog koncerta u Beogradu u rujnu 2016. godine, Rebel Star se povukao u ilegalu. Geografija je učinila da funkcioniranje posljednje postave (Milan, Atila, Ešli i Majk) više nije bilo realno, i do solo nastupa Milana Glavaškog na Huteneni Festu #3 u studenom prošle godine, bend je mirovao. Sada kad cijeli svet miruje, Milan, isprovociran općom katastrofom na svim nivoima, odlučio je vratiti Rebel Star na scenu. Objavio je izvrsni album „Demoni“ i već najavio novo EP izdanje. Rebel Star je kreativno zasjao i njegov nastup ne treba propustiti.

Billie Joan (Foto: Park Sessions)

Bille Joan – Splitska kantautorica Ivana Pezo, poznatija pod imenom Billie Joan je u vrlo kratko periodu oduševila publiku i struku objavom debitanstskog albuma „Barren Land“ 2017. i otad ne prestaje s koncertnim angažmanom. Ovih dana priprema novo izdanje, a u četvrtak 11. Lipnje će zasvirati uživo iz studija Radija 808.

Izet Medošević

[email protected] Medošević – Izet Medošević je riječki glazbeni autor, alter pjesnik i punk filozof. Na prijelazu epohe jedna od najeosebujnih pojava riječke rock scene. Odrastao na Exploitedima i Stooges. Pjevao i svirao gitaru u Avlijanerima, i OŠ.Sulud III (album “Zlo i naopako” za Slušaj najglasnije), objavio zbirku pjesama u prozi “Genij usamljenog čovjeka” (Manufaktura d.o.o). Kantautorsku karijeru započeo je 2016. objavom izvrsnog albuma „Granulo je sunce“, a prošle godine i izdavanjem nasljednika „Opera u Sydneju“ s bendom Borgie.

Onaj dječak

Onaj dječak – Sjećate li se dua Dječak iz vode kojeg je osnovao Edin Džambić? Duo i dalje postoji, a Edin kad nastupa sam nastupa kao Onaj dječak. Edin Džambić autor je poznat po svojoj neiscrpnoj kreativnosti koja svaku misao i sliku lakoćom pretvara u pjesmu, suvereno se krećući od oporih in-your-face komentara društvenih i političkih (ne)prilika, preko duhovitih dosjetki obojanih specifičnim bosanskim humorom i sarkazmom koji svaku ideologiju baca na pod, sve do intimističkih glazbenih zapisa. Iza sebe ima već više stotina pjesama koje u nevjerojatno brzoj produkciji nastaju u gotovo dnevnom ritmu čineći jedinstvenu glazbeno-pjesničku kronologiju vremena u kojem živimo, a do sada su zabilježene na devet objavljenih albuma.

Masa Mor (Izvor: Facebook)

Masa Mor – Aleksandar Samardžija svakoko je jedan od najtalentiranijih kantautorskih izdanaka susjedne Bosne i Hercegovine koji je prije više od trideset godina privukao pažnju publike svojim bendom Major. Masa Mor već godinama ne živi u Sarajevu. U periodu od 1992. do 2002. godine živio je u Pragu, a sada naizmjenično u Pragu i Beogradu. Stvaralački je konstantno u glazbi koju doživljava kao neraskidivi dio svog bića. Četvrtak 11. lipnja će stoga biti idealna prilika za čuti ga uživo s njegove praške adrese.

Indie Balkan online koncertna večer održat će se u četvrtak 11. lipnja, od 20:00 sati na Facebook i Youtube kanalima (Radio 808 i Ravno do dna), Mixcloudu ili na radijskom streamu Radija 808.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Venue

Radio 808
Croatia (Local Name: Hrvatska)