Loading Events
  • This event has passed.

Indirekt – istarski festival za indie sladokusce

16 lipanj, 2016Ovogodišnji, četvrti po redu festival nezavisne umjetnosti smješten u Umagu, održat će se od 17. do 18. lipnja na jedinstvenoj lokaciji u kampu Veli Jože, blizu savudrijskog svjetionika – ujedno i simbola samog festivala. Zavučen u šumi, u hladu borova, tik uz more, najbolje je čuvana tajna, pravo skriveno blago domaće festivalske karavane.

Indirekt Festival
Indirekt Festival

Indirekt je mali festival koji nikoga ne ostavi ravnodušnim, a njegova je posebnost intimna obiteljska atmosfera i nepostojeće granice između izvođača i publike.

 

Indirekt je do sada ugostio predstavnike indie scene među kojima su nastupali i riječki Jonathan, splitska kantautorica Lovely Quinces, ženski trio Punčke, mađarski The Kolin, VVhile, The Chweger… a ove godine s line up-om se proširili i do ‘Majke Rusije’.

 

Posjetitelje će oduševiti Žen, Izae, The Black Room, Halftones, Middlemist Red, Karmakoma, Alex Kelman, s dodatnim pojačanjima, FúGú Mango, Comaneci, Brothers in Law, Rolo i A Good Mistake.

 

FúGú Mango – Ovaj art-pop kolektiv u svojoj umjetničkoj viziji na cool način isprepliće tradicionalne afričke ritmove, višestruke vokalne dionice i futurističku estetiku popa. Na pozornici se se ne libe pokazati svo umijeće plesa te svojom glazbom prenose priču svima onima koji slušaju. Zasigurno će se svidjeti mnogima u publici, posebice fanovima Talking Headsa ili Everything Everything.

 

Rolo je projekt tri splitska glazbenika različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Lažni Brkovi, Beta Bombe), koji su svoj materijal prvi put prezentirati na manifestaciji KLFM – Radio na cesti. Instrumentarij benda čine bubanj, bas, gitara i ostala elektronička pomagala. Nedavno su usnimili svoja suzvučja na traku u studiju, uživo na Marjanu, u parku prirode. Kad se troje ljudi tako dobro skuže, glazba koju isporučuju mora biti magična i ovaj album sigurno postaje bitan marker na glazbenoj lenti lokane splitske, ali i regionalne glazbene scene.

 

Suradnja festivala s Italijom, bila je samo pitanje vremena, a ove godine ona je i zemlja partner. Stoga, Indirekt pozornicom prošetat će se i dva talijanska benda. Brothers In Law projekt je dvojice šogora Giacoma Stolzinija i Nicole Lampredija, a s radom su počeli čim im se priključio bubnjar Andrea Guagneli. Snimili su album ‘Hard Times For Dreamers’ 2013. godine te počeli turneju s bendovima poput Slowdivea, Dum Dum Girls, Neon Indian, Hozier, itd. Danas bend broji i četvrtog člana, Lorenza Musta na basu, a samim time dobili su i puniji sound. Zvonka gitara i blještav zvuk, prizivaju tamna tinejdžerska vremena, predgrađa i ljubav – riječi su kojima bend opisuje svoj zvuk.

 

Drugi Talijani skrivaju se iza imena Comaneci, a radi se o bendu koji je sa svojim radom počeo još 2005. godine. Osnovali su ga Francesca Amati i Andrea Carella, a pridružuje im se čelist Jenny Burnazzi. Od 2009. do 2012. svirali su u Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Grčkoj, Danskoj, Sjedinjenim Državama, Ukrajini… Ma svugdje. Nakon gotovo dvije godine rada izdali su album Uh!, u kojem se može osjetiti koliko je bend napredovao zahvaljujući brojnim odrađenim koncertima i potrazi za što osobnijim smjerom u skladanju glazbe. Ukratko, bend koji je metodom ‘prvi mačići se u vodu bacaju’ pronašao svoj vlastiti sound.

 

Šećer za kraj, mladi je bend iz naše rodne grude, kojim se nastavlja promovirati domaće snage. A Good Mistake, tročlani pop-grunge bend iz Umaga čine Goran Balaban (vokal i gitara), Darko Miloš (bass gitara) i Martin Purišić (bubanj). AGM kao ideja nastao je u baru gdje su se dvoje stranaca upustili u otvoreni razgovor o glazbi i shvatili da imaju slične ukuse te da slušaju gotovo sve. Vole reći da su se pjesme stvarale same i da sadrže udio svih glazbenih stilova te ne vole biti usmjereni u jednome pravcu pošto su i sami šaroliki. Nakon šestomjesečnog rada na vokalu, gitari i bass gitari, dvojac pronalazi bubnjara i u kratkom roku počinju formirati pop-grunge zvuk sa kojim se žele prestaviti. Kao uzore navode Incubus, Pearl Jam, Ramones i Nirvanu.

 

Sve informacije o ulaznicama, smještaju i paket aranžmanu pronađite ovdje.

 

Venue

Kamp Veli Joža
Umag, Hrvatska + Google Map