Loading Events
  • This event has passed.

‘Infra Devil’ na 22. CRŠ-u – Dođite po svoj primjerak

12 svibanj, 2019Berin Tuzlić, bosanskohercegovački multimedijalni umjetnik, u okviru ovogodišnjeg 22. CRŠ-a /Zagreb Comic Cona, u nedjelju 12. svibnja predstavlja svoj najnoviji SF strip ‘Infra Devil’.

Infra Devil na 22. CRŠ-u

“Nothing could change generations that grew up controlled by the big mind?!” retci su kojima započinje strip “INFRA DEVIL” koji propituje realizam na ovim prostorima odnosno shvaćanje društvenog stanja od šire čitateljske publike van granica jugoistočne Europe. Naše svakidašnje priče koje izvan Balkana zvuče kao science fiction čine okosnicu novog Tuzlićevog umjetničkog uratka.

U nedjelju, 12. svibnja, autor stripa Berin Tuzlić u Klubu HDLU (Trg žrtava fašizma 16) s početkom u 15 sati predstavit će strip i razgovarati o procesu njegovog stvaranja, ali i iskustvenim praksama kroz scenarističko i crtačko oko. Strip će biti moguće kupiti u sklopu festivala na štandu Strip centra “Tino” kojeg će na razgovoru u nedjelju potpisati i sam autor.

Strip ima 140 stranica, na engleskom je jeziku, a ono što ga posebno odlikuje, jest QR kod na naslovnici čijem skeniranjem čitatelj ima mogućnost slušati ili downloadati dRUMELODY glazbu, multimedijalni projekt koji futurističkim pristupom otvara novu eru elektronske glazbe. Strip junakinja nastala je kao cover albuma Aero dRUMELODY, a motivi su korišteni i u video animiranom spotu. Tom je prilikom Tuzlić svoju autorsku glazbu spojio sa istoimenim stripom i animiranim filmom i videom.

Details

Date:
12 svibanj, 2019
Time:
15:00 - 17:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

HDLU
Zagreb, Hrvatska