Loading Events
  • This event has passed.

4. INKUBATOR predstavlja: Cherkezi United, Erna i Lonely Passengers

17 prosinac, 2012Mlade snage dobar tulum rade – uvjerili smo se u to do sada na prethodnim izdanjima Inkubatora. Na redu je 4. ukazanje na kojem će u ponedjeljak 17. prosinca prostor Malog pogona Tvornice kulture zatresti glazbom i ispuniti lirikom grupe Cherkezi United, Erna i Lonely Passengers!

Ravno u Tvornicu na Inkubator

Prosinac je mjesec tulumarenja, svašta se dočekuje i ispraća. Mi smo ovog puta naš već ustaljeni ‘utorak’ zamijenili ponedjeljkom. Tako da će se 4. INKUBATOR održati u ponedjeljak 17. prosinca u Malom pogonu Tvornice kulture. Cijena ulaznice je kao i do sada 20 kuna u pretprodaji i 30 kuna na ulasku u klub na dan koncerta. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Tvornici kulture tijekom dana od ponedjeljka 10. prosinca.

Saznajte više o izvođačima:

Lonely Passengers

Lonely Passengers – rock kolektiv iz Zagreba nastao početkom 2008. godine, i ujedinio je četiri člana: Ivan Delić(vokal, gitara), Boris Delić (bas, vokal), Neven Vulić (gitara, vokal), Ivan Ivić (bubnjevi). Izvode autorske pjesme na engleskom jeziku. Tekstovi su socijalno-emotivnog naboja na tragu Bob Dylana, Bruce Springsteena, Iana Curtisa. Glazba koju stvaraju reflektira prekomjernu konzumaciju psihodelije, india, progresive rocka, disca.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b7CCkETk48E[/youtube]

Nakon intenzivnog rada na kvaliteti izvedbe,  2009. godine su imali svoje debitantsko pojavljanje pred publikom, te su kroz period od dvije godine uživo nastupali preko 30 puta. Početkom ove godine krenuli su snimati preostale pjesme, te predstavljaju svoj rad po cijeloj Hrvatskoj. Silni trud im je bio nagrađen u svibnju 2012. godine kada su nastupili na festivalu “Prvomajski inkubator” na otoku  Krku,   gdje su  osvojili 1. mjesto kao najbolji demo band. Kvaliteta pjesama prepoznata je i na Radiu 101, u emisiji Cener,  gdje se bend zadržao punih 17 tjedana na glazbenoj ljestvici promovirajući svoje dvije pjesme.

Erna Imamović (Foto: Borna Čavrag)

Erna – mlada hrvatska kantautorica Erna Imamović koju ste imali priliku upoznati i kroz intervju na našem portalu proširila je svoje djelovanje i počela sve više nastupati i sa sastavom. No u kojoj formaciji će Erna zasvirati na Inkubatoru za sad ćemo držati malom tajnom. Erna je privukla i pažnju jednog domaćeg diskografa, te objavila singl “Moj svijet” koji nije ostao neprimjećen, kao što je također krenuo i dobar glas o njenim nastupima, ovogodišnji Terraneo je čini se tek početak.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KAyd4xbzZpI[/youtube]

Stoga je preporuka da ne bi trebalo propustiti nastup Erne ni na Inkubatoru. Nakon prošlomjesečnog koncerta Ivane Picek, Erna je sljedeće potentno kantautorsko ime. Da, možete nam slobodno prigovoriti da smo počeli preferirati kantautorice, no ne bi bilo tako da u svemu tome nema debele glazbene pozadine.

Cherkezi United (Foto: Tomislav Sporiš)

Cherkezi United – Neobavezni razgovor prijatelja o formiranju benda prekinuo je poznanik šalom, rekavši da prije djeluju kao skupina Čerkeza nego ozbiljan bend. Kako se ime nametnulo samo po sebi, tim više jer je idejni koncept zasnovan na sviranju pjesama iz bivšeg SSSR-a, nastaju Cherkezi United. Rad je usmjeren na prepjeve ruskih tradicionalnih i dječjih pjesama, kojima udahnjuju novi život energičnim i veselim aranžmanima u punk rock stilu, sa brojnim melodijama i pijevnim refrenima, privodeći ih glazbeno bliže današnjici.

Bilo je to krajem 2006. godine, te već sredinom 2007. snimljen je prvi album “Kuda poshol” koji distribuira nezavisni izdavač Zdenko Franjić pod svojom etiketom Slušaj Najglasnije. Nakon intenzivnog koncertiranja bend tijekom 2009. odlazi u hibernaciju zbog odlaska nekih članova u inozemstvo. Od 2010. su ponovo aktivni u sastavu Goran Rajić – Rajko: vokal, Aleksandar Paščenko – Sale: gitara, back vokali, Davor Novosel – Daba: gitara, back vokali, Bruno Gavran: bas gitara, Nino Šarić – bubnjevi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CYSmnbh0bKQ[/youtube]

Tijekom 2012. snimljen je novi album “Petoljetka” sa 9 pjesama koji će bend izdati samostalno, u digitalnom i CD formatu, a u pripremi je i video spot za jedan od naslova. U planu je intenzivna koncertna aktivnost kojom ćemo promovirati novi album i isporučiti “vesele melodije na valovima distorzije”, a Inkubator je prva stanica. Dakle ne morate čekati Novu godinu za odličan raspašoj. Što se tiče organizacijskog tima s Ravno do dna, Nova godina počinje 17. prosinca u Tvornici kulture.

Vidimo se 17. prosinca uz naš pozdrav: Ravno u Tvornicu i podržite scenu!

Details

Date:
17 prosinac, 2012
Cost:
20kn – 30kn
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map