Loading Events
  • This event has passed.

Interaktivna zvučna instalacija ‘U sjeni valova’ otvara Pobješnjeli Ganz

13 listopad, 2016Umjetnička instalacija ‘In the Shadow of the Waves’ francuskog dvojca umjetnika zvuka Kristoff K. Roll, u četvrtak, 13. listopada, otvara 6. Ganz novi festival, u ovom izdanju imenovan Pobješnjeli Ganz.

Pobješnjeli Ganz
Pobješnjeli Ganz

Rollova zvučna priča otpočinje u zagrebačkom parku Zrinjevac,u 17 h, te u još dvije priredbe, od 18.30 i od 20 h, a potom i sutradan, u petak, na istom mjestu, u istim terminima. Svaka je sesija, kao i san, drugačija.Kristoff K.Roll,poziva sve građane da sudjeluju u stvaranju zvučne biblioteke usnulog svijeta: Priča iz sna evocira moguće svjetove, noć, tihe sate, drugi svijet koji nastanjujemo kao spavači. „Zabilježite vaša sjećanja na snove, govoreći u naš mikrofon!“ vele.

 

Najprije je tu izvedba koju svi slušaju ležeći, započinjući sa živim prikazom zvukova koji nas okružuju i generalne atmosfere stvorene događanjem, krajolikom i dobom dana ili noći. Potom slijede zvukovi i glasovi inspirirani identitetom mjesta, tvoreći pritom instantnu zvukovnu kompoziciju. Na kraju, slušamo priče iz snova koje smo prikupili, preradili, uredili i obilježili glazbom koja prati slušatelje/ice na tom snovitom putovanju.

 

Dvojac umjetnika zvuka Kristoff K.Rollčine Carole Rieussec i Jean-Kristoff Camps koji su se u ovoj kombnaciji udružili u Parizu 1990. Stvarajući izvanredni „višeulazni zvukovni labirint“ kreću se od akuzmatske i elektroakustičke improvizacije prema zvukovnom teatru, kroz radio umjetnost, instalacije, tekstualne kompozicije i izvedbu. Vrijeme, prostor i objekti glavne su okosnice njihova pisanja. Objavili su više albuma, skladaju za film, plesne predstave, kazalište, cirkus, ulične izvedbe i transdisciplinarne trupe.

 

U slučaju kiše, sjene valova padat će u prolazu Oktogon.

 

Na Pobješnjelom Ganzu koji će se mahom u prostorima zagrebačkog Studentskog centra održati od 13. do 16. listopada, očekuje se dolazak pedeset umjetnika iz devet zemalja koji će u četiri dana festivala predstaviti aktualna kazališna zbivanja. Ulaz na sve događaje je posve slobodan. Ganz nove besplatne ulaznice mogu se preuzeti na dan izvedbi pojedine predstave i programa na blagajni Teatra &TD, Savska cesta 25, od 11 h sve do početka predstave, po principu:tko prvi, njegova ulaznica! Za instant ljekovite ple¬snjake, koncert i instalacije nije potrebno preuzeti ulaznicu nego se samo pojaviti na licu mjesta.

Details

Date:
13 listopad, 2016
Time:
17:00 - 20:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Zrinjevac
Zagreb, Hrvatska + Google Map