Loading Events
  • This event has passed.

Intimno popodne s Afionom u Saxu

27 travanj, 2019Nakon rasprodanog Vintagea, koji je pucao po šavovima, slijedi vrlo intimni i polusjedeći koncert Afiona u Saxu. Početak koncerta je u 17 h, a održat će se u subotu, 27. travnja. Broj ulaznica je ograničen na 250. Cijena u pretprodaji je 65 kuna, na dan će ako ih ostane koštati 80 kuna.

  • 2
    Shares
Afion (Foto: promo)

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks…), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi “akustični zvuk s energijom rock’n’roll benda” (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa smijeha i suza. Afionova oba studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.

Afionovi članovi angažirani su u različitim glazbenim projektima, surađuju s mnoštvom drugih glazbenika, bave se pedagoškim radom i drže glazbene radionice vođeni idejom kako tradicijsku glazba treba dijeliti s drugima kako bi ostala “živa”. Nakon višegodišnje pauze Afion se vraća na scenu zreliji, žedan svirke i zagrebačke publike kako bi se svi zajedno “opili” za 15. rođendan.

Lidija Dokuzović – glas
Aleksandar Jovevski – kaval
Josip Mazić – bas
Danijel Maoduš – gitare
Nenad Kovačić –udaraljke, glas

  • 2
    Shares

Details

Date:
27 travnja
Time:
17:00 - 20:00
Cost:
65kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Sax
Zagreb,
  • 2
    Shares