Loading Events
  • This event has passed.

Irena Žilić i Čedahuče u Tvornici kulture

30 listopad, 2013Irena Žilić, jedna od najistaknutijih mladih kantautorica cijele regije, nastupit će u Tvornici kulture u srijedu, 30. listopada praćena slovenskim sastavom Čedahuče.

Irena Žilić

U zadnje vrijeme svjedoci smo sve veće pažnje, s pravom, usmjerene na domaću kantautorsku scenu, a jedno od imena bez koje bilo kakvo spominjanje iste teško može proći je i Irena Žilić. Djevojka koja je krajem 2012. snimila i odmah potom, bez ikakve pompe, objavila svoj prvi studijski uradak – „Day Of Innocence“ EP. Ono što je uslijedilo nakon toga zaista se rijetko viđa na domaćoj glazbenoj sceni. U svega nekoliko tjedana, od potpuno nepoznate glazbenice koja je nenametljivo i gotovo sramežljivo javnosti ponudila svoje pjesme, Irena postaje kantautorica o kojoj se priča, proriče sjajna budućnost i, ono najvažnije, koju se sluša. Novinari kako underground glazbenih blogova tako i najcijenjeniji glazbenih kritičari prepuni su pohvala te Irena postaje gotovo jedinstven primjer gdje je glazbena kritika nepodijeljena i jednoglasna te gdje je, čini se, jedina dilema radi li se „samo“ o najboljem izdanju godine ili i mnogo dužeg vremenskog razdoblja. Takve kritike, očekivano dovode do velikog interesa publika pa Irena ubrzo postaje i česta gošća mnogobrojnih glazbenih događaja, na oduševljenje svoje, sve brojnije, publike.

Čedahuče

Kao svoje posebne goste, upravo je Irena odabrala slovenske Čedahuče. Vrlo mladi glazbeni sastav (osnovani su u siječnju 2013.) koji iza sebe ima jedan EP svojom je kombinacijom sjevernoameričkog indie rocka i folka uzburkao glazbene vode u susjednoj nam državi.

Ulaznice u pretprodaji iznose 20 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 25 kuna.

Details

Date:
30 listopad, 2013
Cost:
20kn – 25kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map