Loading Events
  • This event has passed.

‘Ispod radara’ predstavlja: Ichabod i Dino Saurić u KC Mesnička

31 siječanj, 2020Glazbena emisija Ispod radara na Radiju Student i Kulturni centar Mesnička udružuju snage i u petak 31. siječnja, s početkom u 22:00 sati dovode karlovačku 60s/psych/folk senzaciju Ichabod i zagrebačkog kantautora Dina Saurića.

Ichabod (Foto: promo)

Ichabod je, u riječima Novaka Govedarice (Stereo art magazin), plod neizmjerne ljubavi prema muzičkoj prošlosti, prije svega drugoj polovini šezdesetih – po mnogima vrhuncu rock i pop kulture en general – i autorove stvaralačke strasti koja znatno nadilazi njegovu životnu dob. S pozamašnim brojem live nastupa u karijeri koja traje nepune dvije godine i nedavno objavljenim debitantskim albumom, Ichabod polako i promišljeno postaje prepoznatljiva ličnost na domaćoj nezavisnoj sceni. Premijerni nastup u zagrebačkom KCM-u jedan je u nizu nadolazećih koncerata podrške i promocije Ichabodova prvijenca “Volume 1: Psychedelic Chansons”.

Ichabodov kratki glazbeni put možemo povezati i sa australsko-hrvatskom skupinom The Extraordinary Farm Art Ensemble, country rock duom koji čine Ichabod i australski glazbenik Christian Nicolescu, čije pjesme Ichabod nerijetko izvodi na svojim koncertima. Trenutno je prvijenac spomenutog dua u završnim fazama, a grade se temelji i za Ichabodov drugi solo album.

Podršku će pružiti zagrebački kantautor Dino Saurić. Dino Saurić se prvi put publici predstavlja ove godine u programu Začarane Močvare u sklopu kulturne razmjene “Subotica Express”. Njegovo glazbeno stvaralaštvo objedinjuje više različitih stilova pa od njega možete očekivati fuziju glazbenih izričaja – minimalizam uz intimnu akustiku, ritmičnost uz loopove i midi controler te primjese psihodelije koju vješto kombinira uz svoj snažan vokal. Svoju inspiraciju nalazi u melankoličnim blues melodijama, ali i u reggae ritmovima koje pomoću loopera vješto uklapa u svoju autorsku priču.

Više o emisiji “Ispod radara” na Radiju Student: Cilj emisije je pokriti scenu rock’n’rolla koja nije prisutna u mainstream medijima: garage, punk, trash, lo-fi, primitive, surf, psych i ostale izvedenice. Ispod radara promiče domaću i inozemnu scenu, najavljuje koncerte u Zagrebu i Hrvatskoj te ugošćuje promotore i izvođače uživo.

Utorkom od 17.30 na 100.5 MHz.

Details

Date:
31 siječanj, 2020
Time:
22:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kulturni centar Mesnička
Mesnička ulica
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)