Loading Events
  • This event has passed.

Istarska etno atrakcija Veja u Vintage Industrial Baru

20 travanj, 2016U srijedu 20. travnja premijerno na Good Vibrationsu u Vintage Industrial Baru predstavit će se Veja – etno/world music atrakcija iz Pazina, uz koje će nastupit i Mnogi drugi, te još jedan bend koji će prvi puta nastupiti u Vintage Industrial Baru – Kazan.

Veja
Veja

Etno skupina Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe regije iz koje dolaze kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ “veja” znači “obred bdijenja”, također je to naziv za granu i staro ime za grad Krk. Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Inače, Goran je istaknuti, svestrani i aktivni etno stvaratelj. Osim što je muzikolog, i etno istraživač, pokrenuo je već sad dobro poznati TradInEtno Festival koji se održava od 2009. godine.

 

Bend je započeo sa svirkama na lokalnim manifestacijama, a ovisno o mogućnostima izmjenjivali su se članovi benda. Današnja postava čini Veju od 2010. godine. Od instrumenata koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku, gitaru, bas gitaru, harmoniku i cajon, u raznim kombinacijama. Njihovi su koncerti jednako dobro prihvaćeni među domaćom kao i stranom publikom, što su više puta dokazali na raznim događanjima. Od koncerata izdvajaju nastupe na festivalima TradInEtno (Pazin, Hrvatska), Ethnoambient (Solin, Hrvatska), Arheo.S (Grčka, Italija i Albanija), Viljandi Folk Festival (Viljandi, Estonija), Les Traversees Tatihou (Normandija, Francuska), te nastup u klubu “New morning” (Pariz, Francuska), jednom od najpoznatijih jazz klubova u Francuskoj.

 

Mnogi drugi su sedmeročlani zagrebački akustični rock bend. Postoji već 10 godina, s kraćim i dužim stankama i u različitim postavama, te ima već solidan broj zapaženih nastupa po ZG klubovima od kojih valja istaknuti nastupe s Antenatom u Vintageu, s Drvoredom u Velikom pogonu Tvornice kulture, te svakako onaj prošlogodišnji na INmusic festivalu.

 

Kazan je sedmeročlani bend iz Zagreba koji izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana. Priču o Kazanu nemoguće je ispričati bez spominjanja etnOrkestra, projekta koji je nastao 2010. kao rezultat želje glazbenika koji su sudjelovali na etno radionicama diljem svijeta za zajedničkim projektom. Nakon nekoliko godina u kojima je etnOrkestar izvodio glazbu iz cijeloga svijeta, pojavila se potreba za autorskim izričajem pa je etnOrkestar prerastao u Kazan. Od svojih je početaka Kazan stavio naglasak na izvedbu tradicijskih pjesama s područja Hrvatske i Balkana, ali i potpuno autorske kompozicije skladane u tom duhu. Uz nastupe po različitim klubovima i festivalima Kazan je prošle godine objavio i svoj prvi studijski materijal.

 

Za DJ pultom world music slušaonicu složit će provjereno odlični DJ Emir. Karte su u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) po cijeni od 25 kn, a na dan koncerta na blagajni kluba koštat će 35 kn.

Details

Date:
20 travanj, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn25 – Kn35
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map