Loading Events
  • This event has passed.

Izlazak Europske unije iz Hrvatske u Uraniji

30 lipanj, 2020U utorak, 30. lipnja u 20 sati u Uraniji – prostoru kreacije (Trg Eugena Kvaternika 3/3) ulazi se u završnicu projekta Budućnost političkog performansa obilježavanjem završetka hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

Izlazak Europske unije iz Hrvatske

Naslanjajući se na alternativnu proslavu ulaska Hrvatske u EU koju je 2013. režirao Željko Zorica Šiš u produkciji Domina, na zadnji dan hrvatskog predsjedanja Vijećem EU hommageom Željku Zorici Šišu podvlači se crta i poziva se publika da se pridruži na simboličnom izlasku EU iz Hrvatske.

Tom prilikom će se premijerno prikazati kratki film Viktora Krasnića i Brune Isakovića o umjetničkoj akciji iz 2013. KroaTisch – EU Freundschaft, Željka Zorice Šiša. U suradnji s Gongom organizira se panel diskusiju Podvlačimo crtu – 7 godina kasnije na temu što se promijenilo i/ili obistinilo od ulaska u Europsku uniju. Sudjeluju: Nora Krstulović, Siniša Labrović i Sanja Sarnavka, a panel moderira Jelena Berković.

Događaj će obogatiti umjetnička instalacija Siniše Labrovića Navlažena domovina koja se bavi temom kontinuirane uspaljenosti idejom domovine kroz motiv nacionalne zastave. Glazbenu podlogu umjetničkom događaju priredit će Maja Rivić, a gastronomski će ga začiniti iranski chef Mehdi Badan Firouz fuzijom Mediterana i Irana.

*Ulaz je slobodan, ali zbog poštivanja epidemioloških mjera organizatorima je bitno znati tko će doći, pa svoj dolazak potvrdite na [email protected] Dezinficijens i maske čekaju vas na ulasku.

Performans je dio projekta “Budućnost političkog performansa”, kojim Domino obilježava hrvatsko predsjedanje Vijećem EU, a koji provodi u okrilju programa “Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”

Venue

Urania
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)