Loading Events
  • This event has passed.

Izložba ‘Dune – the Desert Planet’ multimedijalne umjetnice Kristine Marić

22 listopad, 2020Otvorenje izložbe ‘Dune – the Desert Planet multimedijske umjetnice Kristine Marić održat će se u četvrtak, 22. listopada u Galeriji SC s početkom u 18:00 sati. Izložba je otvorena do 3. studenog, radnim danom od 12:00 do 20:00 te subotom od 10:00 do 13:00 sati.

Dune – the Desert Planet (Foto: Kristina Marić)

Kristina Marić (1990.) mlada je osječka multimedijska umjetnica, istaknuta pripadnica žive tamošnje suvremene scene okupljene najvećim dijelom oko Galerije „Kazamat“. Uz svoj intenzivan umjetnički rad, za koji je već dobila više značajnih domaćih i međunarodnih priznanja, Kristina je iznimno aktivna i na poslovima vezanim za prezentacijski, društveni i obrazovni aspekt umjetnosti: voditeljica je spomenute Galerije „Kazamat“, članica (donedavno i predsjednica) Upravnog odbora osječkog ogranka HDLU-a, a radi i kao asistentica na tamošnjoj Akademiji za umjetnost i kulturu.

U svojim radovima, koje realizira u obliku performansa, videa, fotografije, instalacije…, umjetnica prije svega aktivira vlastito tijelo, bilo neposredno u njegovoj fizičnosti – u većem ili manjem stupnju akcije, izloženosti i trpnje – bilo u virtualnom obliku, kao digitalni fantazam.

Venue

Galerija SC
Zagreb, Hrvatska