Loading Events
  • This event has passed.

Izložba fotografija Nene Belana i Fiumensa beogradske autorice Anamarije Vartabedijan

16 kolovoz, 2017Izložba koncertnih rock fotografija – ‘Neno Belan i Fiumes – Jer je pjesma dio nas – mojih 10 godina’ beogradske autorice Anamarije  Vartabedijan otvorit će se 16. kolovoza i moći će se pogledati do 26. kolovoza 2017. u Galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b u Rijeci.

Neno Belan (Foto: Anamarija Vartabedijan)
Neno Belan (Foto: Anamarija Vartabedijan)

Anamarija Vartabedijan ovom izložbom obilježava deset godina prijateljstva i fotografiranja Nene Belana & Fiumensa, kojima je posljednjih godina i službeni fotograf. Na izložbi će se naći izbor od najboljih šezdeset fotografija velikog formata, koje su nastale na koncertima Nene Belana i Fiumensa (i Mediteranskog orkestra) u proteklih deset godina u Hrvatskoj i Srbiji u gradovima kao što su: Zagreb, Beograd, Kragujevac, Šibenik, Varaždin i Split. Anamarija Vartabedijan je bila službeni fotograf i na dva velika jubilarna koncerta u Domu sportova, u Zagrebu, održanih 2016. godine povodom 30 godina karijere Nene Belana, te 2017. godine povodom 20 godina postojanja benda Fiumens. Osim fotografija benda i Mediteranskog orkestra, moći će se vidjeti i fotografije gostiju sa ta dva velika koncerta: Josipe Lisac, Zorice Kondže, Maje Posavec, Massima, vokalne skupine Akvarel, Ivana Pešuta, Vlade Matulića…

 

Anamarija Vartabedijan i Neno Belan
Anamarija Vartabedijan i Neno Belan

Izložba se priređuje povodom dvadeset godina zajedništva benda, te nagrade – Zlatni grb Grada Rijeke, koja je ove godine dodijeljena Neni Belanu i Fiumensima. Ove godine Anamarija obilježava i desetogodišnji rad na afirmaciji i prezentiranju umjetničkog izraza u žanru dokumentarne koncertne rock fotografije, koji je dokazan kroz kontinuiranu izložbenu aktivnost sa projektom Rock Momenti u muzejima, galerijama i kulturnim centrima širom Srbije, ali i regije. Njene fotografije su otisak trenutka i autentična prezentacija događaja, atmosfere i ličnosti, nastojanje da se sa koncerta prenese vlastiti doživljaj emocije, energije, poruke i ideje rock’n’rolla, koja uvijek otvara mogućnost postojanja slobode i boljeg svijeta.

Venue

Galerija Juraj Klović
Verdijeva 19b
Rijeka, Hrvatska
+ Google Map