Loading Events
  • This event has passed.

Izložba ‘kadrovi’ Slavke Pavić u Francuskom paviljonu

8 listopad, 2020Otvorenje izložbe ‘Kadrovi’ umjetnice Slavke Pavić održat će se u četvrtak, 8. listopada u Francuskom paviljonu s početkom u 18:00 sati. Izložba će biti otvorena do 23. listopada, svakim danom ( osim nedjelje) od 10:00 do 18:00 sati.

(Foto: Slavka Pavić)

Crno-bijela fotografija Slavke Pavić postala je klasika hrvatske fotografije iz koje se toliko toga može iščitati… postala je nezaobilazna predstavnica slavnog fotografskog doba druge polovice dvadesetog stoljeća. Kolor-fotografijom Slavka Pavić nije se bavila sve dok nije prešla na digitalni fotoaparat 2006. godine.

U posljednje vrijeme bavi se portretiranjem kolega, i raznih uzvanika koje zatekne na kulturnim događanjima kojima gotovo redovito prisustvuje. Ne radi se o studijskim portretima, već o dokumentarnim zapisima, nekoj vrste fotografskog krokija, kojim ne teži digitalno-računalnoj savršenosti, niti dovršenosti koja je karakterizirala njezin crno-bijeli opus analogne fotografije. Naprotiv. To je igra poput stvaranja vlastitog dnevnika. Bilježi ljude kojima je okružena, u knjižnicama, galerijama, kazalištima, rjeđe na klupskom izletu ili događanjima druge vrste. U toj je fotografskoj prisutnosti Slavka Pavić postala omiljena ikona grada, kako se to od milja kaže, postala je dobri duh Zagreba…

Details

Date:
8 listopad, 2020
Time:
18:00 - 21:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Francuski paviljon Studentskog centra
Zagreb, Hrvatska