Loading Events
  • This event has passed.

Izložba stripova i art animiraninih filmova Berina Tuzlića i koncert grupa BoX i Škodra u KC Mesnička

19 prosinac, 2019U četvrtak 19. prosinca u Kulturnom centru Mesnička svoje strip radove kao i art animirane filmove će izložiti i predstaviti publici sarajevski multimedijalni umjetnik Berin Tuzlić. To će biti prilika i za nastup dva sarajevska sastava: Škodra i BoX. Početak ej u 20:00 sati. Ulaz je slobodan.

Izložba Berina Tuzlića u KC Mesnička

Rođen 1968. godine u Bosni i Hercegovini, Berin Tuzlić obrazuje se u području animacije, i to u rodnoj domovini te u Francuskoj, Kanadi, Danskoj i Hrvatskoj, a u konačnici i u Zagrebačkoj školi crtanog filma. U produkciji Croatia filma, 1996. godine radi na dugometražnom animiranom filmu „Šegrt Hlapić”. Za program PRIMN francuske Vlade za edukaciju u području vizualnih komunikacija, francuska televizija Arte odabire upravo Tuzlića, i to na osnovu već tada prepoznatih rezultata iz područja reklamne industrije, animacije i dizajna.

Njegov animirani film “Requiem For Pinnochio” 2016. godine proglašen je najboljim na kalifornijskom festivalu animiranog filma “Best Shorts”, a isti je također bio u nominaciji iste godine za najbolji kratki film na Cannes Film Festivalu.

Nagrađen je prestižnim izdanjima, a valja istaknuti “Zlatni dukat Ataturk” za kreativni slogan „Yes, we are open” turskog Ministarstva kulture i turizma te za film „Sarajevo ne znam kad i ne znam gdje” za koji je osvojio 33 nagrade. Osim nagrade francuskog Ministarstva kulture, valja spomenuti i onu na Zagrebačkog filmskog festivala.

Do sada je objavio oko 70 strip-albuma, a zanimljivo je da je osnivač one-man glazbenog projekta Drumelody, te je objavio i strip album uz vinilno ostvarenje “Aero” objavljeno za Dancing Bear za koji je objavio i hvaljeni album “Hyperbola”.

Izložba će imati i glazbeni dio tijekom kojeg će nastupiti BoX i Škodra iz Sarajeva.

Početak je u 20:00 sati. Ulaz je slobodan.

Venue

Kulturni centar Mesnička
Mesnička ulica
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)