Loading Events
  • This event has passed.

Izvorišta 100 – Benefit koncert za Are You Syrious? u Močvari

10 prosinac, 2016Izvorišta, radijska emisija posvećena world music/etno glazbi došla je do svojeg 100. izdanja i tim povodom organizira benefit koncert za udrugu Are You Syrious? Nakon nekoliko godina objavljivanja podcasta na potlista.com te sada već treće sezone na Radio Studentu, Izvorišta odrađuju i svoj prvi koncertni program u Močvari na kojem u subotu 10. prosinca s početkom u 22 h, nastupaju Dunja Knebl i Kolorira, Kazan, Kaira Kela, Čiribu, i DJ Emir.

'Začarana Močvara' humanitarnog karaktera
‘Začarana Močvara’ humanitarnog karaktera

DUNJA KNEBL I KOLOLIRA (Zagreb) – Prava legenda hrvatske etno scene, Dunja Knebl se tradicijskom glazbom bavi više od 20 godina. S raznim glazbenicima objavila je 13 studijskih albuma, a u posljednje vrijeme djeluje s grupom Kololira s kojom je objavila dva iznimno hvaljena albuma – “Tamo doli” i “I Mara i cvetje”.

 

KAZAN (Zagreb) – Nastao iz etnOrkestra, Kazan već nekoliko godina izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana, ali i potpuno autorske kompozicije skladane u tom duhu. Do sada su objavili jedan EP, a trenutno rade na novom materijalu. Ovaj koncert će biti prva prilika predstaviti neke nove članove grupe.

 

KAIRA KELA (Zagreb) – Kaira Kela je “domaći”, zagrebački afro groove bend. Okupio ga je Ismaila Commi Balde, senegalski glazbenik koji je u svojoj karijeri nastupa i sa Seckou Keitom, a koji od 2013. živi u Hrvatskoj. Sastavljen od glazbenika iz Senegala, Hrvatske, ali i Izraela te Slovenije, Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i “nabrijane” zapadnjačkim glazbenim stilovima.

 

ČIRIBILU (Zagreb) – Čiribilu je novo ime na hrvatskoj etno sceni, ali njegovi članovi, Marta Kolega, Nikola Švenda i Zlatko Ratkajec, već duže vremena, svatko na svoj način, istražuju tradicijsku glazbu iz cijelog svijeta. Za Čiribilu će ovo biti jedno od prvih predstavljanja zagrebačkoj publici.

 

DJ EMIR (Dubrovnik) – Prije, između i nakon nastupa bendova world music DJ selekcija u izvedbi DJ Emira (Izvorišta).

 

Sav profit ostvaren prodajom ulaznica za ovaj koncert biti će doniran za potrebe udruge Are You Syrious? Koncert organiziraju udruge Lisac Ivo i Udruženje za razvoj kulture “URK”, a odvija se u sklopu programa Začarana Močvara, projekta koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

 

Ulaznica: 40 kuna.

Details

Date:
10 prosinac, 2016
Time:
22:00 - 23:55
Cost:
Kn40
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map