Loading Events
  • This event has passed.

James Blake nastupa na hvarskom FOR Festivalu

21 lipanj, 2013Nastup mladog i neizmjerno talentiranog glazbenika Jamesa Blakea na FOR 2013 festivalu (Hvar, 21., 22., 23. lipnja 2013.) prvi je njegov posjet regiji i jedini ovoljetni nastup u Hrvatskoj. Pored Jamesa Blake line-up prvog izdanja FOR 2013 festivala čine: James Murphy, Tame Impala, Solange, 2Manydjy (Dj set), Nicolas Jaar, Jacques Greene, Tensnake, Bag Raiders, Kate Boy, Young Dreams, Horse Meat Disco, Canyons, Symbolone, Daniele Baldelli, Dr. Dunks, Raff Daddy, Time&Space Machine, Cecile, Villa i Pink Gin.

FOR Festival

U utorak 30. travnja točno u podne počela je prodaja trodnevnih festivalskih ulaznica po cijeni od 150 eura na ovoj adresi. U prodaji je samo 2 000 ulaznica, što FOR 2013 čini jednim od najintimnijih svjetskih glazbenih festivala.

FOR 2013 nije samo glazbeni festival, to je događaj koji u sebi objedinjuje užitak u jedinstvenom ljetnom, hvarskom ugođaju te priliku da se s posebnim užitkom i u nesvakidašnjoj atmosferi poslušaju neki od trenutno najzanimljivijih svjetskih glazbenika.

Apsolutna poslastica line-upa FOR 2013 festivala jest prvi ikad, te ujedno i jedini ovoljetni hrvatski nastup Jamesa Blakea, mladog i genijalnog glazbenika i tekstopisca iz Londona koji je svijet bacio na koljena svojim debitantskim albumom James Blake iz 2011. godine. Očekivanja izuzetno odane publike ispunio je svojim drugim albumom, Overgrown, kojeg je uz kritičarske ode i apsolutno odobravanje obožavatelja izdao ovoga mjeseca. Nakon što je svojim virtuoznim nastupima oduševljavao hipnotiziranu publiku festivala poput Glastonburya i Coachelle, biti će pravo zadovoljstvo doživjeti njegovu glazbu u idealnom hvarskom okružju.

James Blake

‘Za mene je sve započelo s Joni Mitchell’, priznao je James Blake. Njegova najdraža kantautorica prije dvije godine ga je došla poslušati u legendarnom klubu Troubadour u losanđeleškom West Hollywoodu, a taj susret inspirirao ga je na daljnje stvaranje i direktno je inspirirao pjesmu Overgrown, prvi hit s istoimenog mu drugog albuma. Overgrown priča o tome koliko se Blakeov život promijenio u posljednje dvije godine obilježene turnejom i nevjerojatnim uspjehom debitantskog albuma koji se, usprkos intenzivnom introspektivnom i eksperimentalnom tonu, prodao u fascinantnih 400 000 kopija. Dvogodišnja turneja u njegov je život nanijela mnoge zanimljive glazbenike s kojima je kasnije i surađivao: Jay-Z-ja, Kanyea Westa, Bon Ivera, Bjork, Drakea, Briana Enoa i RZA-u. Možda najvažniji susret koji je Overgrownu dodao poseban emocionalni ton jest Blakeov susret sa sadašnjom djevojkom – gitaristicom i pjevačicom američkog benda Warpaint – Theresom Wayman.

Osim Jamesa Blakea, FOR 2013 uveličat će nastupi do sada najavljenih glazbenika: glazbene dive Solange, glazbenika eklektičnog glazbenog izričaja Nicolasa Jaara, trenutno najpopularnijeg mladog benda indie-psihodeličnog zvuka Tame Impala, Jamesa Murphya (ex. LCD Soundsystem) i belgijskih virtuoza 2manydjs koji će se predstaviti DJ setovima, te Jacquesa Greena, Tensnakea, Bag Raidersa, Kate Boya, Young Dreamsa, Canyonsa, Horse Meat Disca i jedinih hrvatskih predstavnika – SymbolOne. Njima su se u ovom krugu najava pojačanja line-upa pridružili disco legenda Daniel Baldelli, uz Beppea Lodu jedan je od najpoznatijih predstavnika zvuka znanog kao cosmic disco, te Villa, Time & Space Machine, Pink Gin, Raff Daddy (2 Bears) i Dr. Dunks.

Podsjetimo se, FOR 2013 će se odvijati na tri hvarske lokacije – klub Veneranda ugostit će večernje koncerte i ekskluzivne DJ setove, a Ammo Beach i carpe diem Beach na Paklenim otocima bit će mjesto popodnevne ugode i zabave, a potonja će se plaža sa zalaskom sunca pretvoriti u mjesto noćne zabave koja će trajati do jutarnjih sati. FOR 2013 organizira cijenjeni australski glazbeni label Modular, kojeg je 1998. osnovao glazbeni promotor Steven Pavlovic.