Loading Events
  • This event has passed.

Japanski Guitar Wolf stiže u Močvaru

3 srpanj, 2011Kultni japanski sastav i predvodnici takozvanog jet rock ‘n’ rolla zasvirat će u zagrebačkoj Močvari 3. srpnja.

Guitar Wolf

Kada ste zadnji put iz prvog reda promatrali eksploziju atomske bombe? Surfali na tsunamiju? Vozili se motorom kroz meteorsku kišu? Upravo takvo iskustvo priuštit će vam japanski rock’n’roll izvozni proizvod broj 1 – ultra legendarni tokijski Guitar Wolf!!! Trojica r’n’r manijaka koji kao da su izišli iz nekog suludog stripa – od glave do pete odjeveni u kožu, s kilama briljantina u kosi i sunčanim naočalama koje ne skidaju ni kada odlaze spavati – s akcijskim djelovanjem počinju daleke 1987. godine. 1994. izdaju prvi album “Wolf Rock” za Goner Records Erica Obliviana, ujedno i prvo izdanje te kasnije vrlo utjecajne etikete. Jet Rock’n’Roll, kako sami nazivaju svoj glazbeni žanr, na prvih je nekoliko albuma zapravo jedva strukturirana lo-fi lavina distorzirane gitarističke buke i anglo-japanskog ” 1-2-3-4″ vrištanja, pod neskrivenim utjecajem Ramonesa, Johnny Thundersa, Link Wraya, Motorheada i – pogotovo – Joan Jett.

Zabivši pijuk u samu srž rock’n’rolla i hipertrofirajući do krajnjih granica njegove klišeje (na samo sebi i svome narodu svojstven način), tijekom devedesetih postaju predvodnici japanskog vala punk-r’n’r bendova, kojem pripadaju i kod nas vrlo popularni 5.6.7.8’s i Teengenerate. Koncerti, glasni do granice boli i nabijeni nevjerojatnom količinom sumanute energije, obaraju s nogu sve koji su ih imali prilike vidjeti, a i albumi s vremenom postaju sve bolji, ne gubeći ni trunku žestine, distorziranosti i uzbuđenja kakvo mogu donijeti samo pjesme s imenima kao što su “Kung Fu Ramone’s Passion”, “Murder by Rock” ili “Fujiyama Attack”.

2005. bend stižu nesreće – po povratku s američke turneje od srčanog udara umire Bass Wolf – Billy, a 2007. i gitarist Seiji kolabira od posljedica r’n’r životnog stila, te nakon njegove operacije bend odlazi na dvogodišnju pauzu. 2010. se vraćaju u punoj snazi i decibelaži s novim basistom UG-om i 10-im, jubilarnim albumom “Space Battleship Love”, koji promovoviraju na ovoj turneji – prvoj šansi da ih se vidi i čuje u Europi nakon dugo, dugo vremena. Sunčane naočale obvezatne, čepići za uši preporučeni.

Details

Date:
3 srpanj, 2011
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Močvara
Zagreb, + Google Map