Loading Events
  • This event has passed.

Japanski post-rokeri Mono u KSET-u

12 veljača, 2013Mono – japanska perjanica post-rocka, 12. veljače vraća s novim albumom u klub u kojem je njihova veza sa Zagrebom i započela, u KSET.

Mono (RDD)

Tko je mogao i sanjati da će petnaest godina nakon što su sredinom devedesetih niz podosta različitih, ali zato podjednako kreativnih glazbenih inicijativa, kojima je zajednička bila činjenica da su u pitanju bili mahom instrumentalni rock sastavi u čijoj je glazbi građenje atmosfere bilo u prvom planu, novinari etiketirali kao post-rock, ista ta scena doživjeti komercijalni vrhunac te da će bendovi poput Godspeed You Black Emperor ili Explosions In The Sky početi svirati koncerte u dvoranama za 5 i više tisuća ljudi. Teško da su i sami Mono, premda vjerojatno nikad neće dosegnuti popularnost gorespomenutih, očekivali da će od vlastite glazbe jednog dana moći živjeti te da će svoju fascinaciju klasičnom glazbom i ambijentalno-bučnim rockom biti u prilici prezentirati u klubovima i dvoranama širom svijeta.

No upravo se to dogodilo, a na našu sreću Zagreb je bio u prilici uživo pratiti sve faze karijere jednog od najcijenjenijih predstavnika post-rocka kojima će ovo biti ukupno četvrti nastup u ovom gradu te treći u KSET-u kojeg su i dosad uredno rasprodavali pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Kao predgrupa u sklopu ovog koncerta kojeg organizira Žedno uho će nastupiti belgijski Dirk Serries Microphonics.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 65 kuna mogu se do 31. prosinca kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Nakon tog datuma cijena će im biti 80 kuna, dok će na ulazu koštati 100 kuna. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert će početi u 21:30 sati.

Details

Date:
12 veljača, 2013
Cost:
65kn – 100kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

KSET
Zagreb, Hrvatska + Google Map