Loading Events
  • This event has passed.

Jazz/delta blues koncert uz Todda Clousera u ‘Začaranoj Močvari’

8 studeni, 2018Nakon otvorenja nove sezone Začarane Močvare u rujnu sa sjajnom radionicom koju je održao Billy Martin, na novom izdanju 8. studenog u Močvari predstavit će se jedan od Billyevih suradnika, sjajni Todd Clouser i njegova glazba.

  • 6
    Shares
Todd Clouser (Foto: promo)

Todd Clouser je gitarist, tekstopisac, skladatelj s trenutnim prebivalištem u Meksiku. Kroz svoju glazbu spaja elemente rock, jazz, blues, spoken word i improvizirane glazbe. Sa svojim bendom A Love Electric nastupao je diljem svijeta, a kao solo glazbenik svirao je uz bok istaknutim imenima kao što su John Lurie, John Zorn, Flea, Cyro Baptista, John Medeski, Keb Mo..

Clouserova prodorna stvaralačka energija te spajanje žanrova je nagnala kritiku da ga okarakterizira kao “fascinantnog glazbenika koji ne pripada ni jednoj sceni jer ne želi”. Rođen u Minneapolis-u, Minnesoti, Clouser je odrastao putujući SAD-om prateći svoje omiljene izvođače, pišući i samoizdavajući glazbu i poeziju. Uslijedilo je potpisivanje ugovora sa Ropeadope Records-om za njegovo prvo samostalno izdanje naslovljeno “A Love Electric”. Kroz sljedeće godine u nastupima i stvaranju pridružuju mu se i junaci NYC downtown scene Steven Bernstein, Cyro Baptista i Billy Martin.

U Močvari će ga pratiti jazz bubnjar Gustavo Nandayapa, te hrvatska avangardna free jazz postava koju čine Jerko Valdevit (tenor sax), Luka Peršić(alt sax, flauta) i Maroje Peršić-kontrabas objedinjeni pod imenom G.A.P.

Glazba koju stvara G.A.P. sastoji se od kompozicija temeljenih na tematskom materijalu koji pomiče granice glazbenog razvoja. Improvizacija sastava sastoji se od solo dionica te kolektivne grupne improvizacije, njihov zvuk je maštovit i raznolik s obzirom na multiinstrumentalnost članova: Luka Peršić svira flautu, alt saxofon, sopran saksofon, iinput mixer, male perkusije te razne manje etno instrumente, Valdevit tenor saksofon, klarinet, flautu, piccolo i klavir te Maroje Peršić je kontrabasist koji koristi perkusije te etno i samoizrađena glazbala. Stvaralačka snaga pojedinaca uz koncept prilagodljivosti omogućava im da kreiraju nastupe u formi solo, duet, trio, kvartet i kvintet postave tako da je ovaj koncertni spoj s Toodom i Dustavom savršena prilika da čujemo i vidimo kako se glazbene granice ruše uživo.

Večer 8. studenog bi svakom ljubitelju improvizirane glazbe u rasporedu trebala biti rezervirana za nastup Todd Clouser kvinteta, radi raznih stilova kojima se vješto koriste glazbenici s dva kontinenta te nepredvidivosti improvizirane prirode njihova glazbenog izričaja. Od utjecaja meksičke narodne glazbe Nandayape do spoken word, delta blues stila Clousera te avangardnog jazza pionira free jazz scene u Hrvatskoj, G.A.P.-a. U svakom slučaju može se predvidjeti erupcija kreativne energije kojoj morate svjedočiti.

Početak koncerta je u 22:00 sati, a cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

  • 6
    Shares

Details

Date:
8 studeni, 2018
Time:
22:00 - 23:30
Cost:
30kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb
  • 6
    Shares