Loading Events
  • This event has passed.

Jazz Garden u Vintage Industrialu ugošćuje Melitu Lovričević i Brunu Mičetića

23 kolovoz, 2017Jazz Garden u drugoj epizodi nove sezone dovodi div(n)u jazz vokalisticu Melitu Lovričević i fascinantnog jazz virtuoza na gitaru Brunu Mičetića, koji će u srijedu 23. kolovoza odsvirati presjek bebop, latin i swing standarda.

Melita Lovričević i Bruno Mičetić u Vintage Industrial Baru
Melita Lovričević i Bruno Mičetić u Vintage Industrial Baru

Melita Lovričević – Svoj izričaj nalazi i kroz pisanje autorskih tekstova na skladbe virtuoznog osnivatelja gypsy jazza Djanga Reinhardta te snima CD Thunder jam session. Surađuje (kako studijski tako i koncertno) s Big Bandom Hrvatskoga glazbenog zavoda, Tamburaškim orkestrom Hrvatske radio-televizije te raznim umjetnicima u domeni jazz, swing, etno i fusion glazbe, a započinje i vokalnu suradnju kao članica jedinog Kletzmer benda na ovom području – Jewsers. Ljubav prema glazbi širi i radom s djecom i mladima, profesionalnim pjevačima/cama i amaterskim entuzijastima svih dobi u sklopu glazbeno vokalnih radionica koje je provodila u sklopu raznih manifestacija, poput Istraživanja mišića duše na Last Minute Open Jazz Festival.

 

Bruno Mičetić – Vjerojatno najveći domaći heavy metalac među jazzerima te najveći jazzer među heavy metalcima. Osim što je na čelu riječkog hard rock benda Keops dok istovremeno, kirurški precizno, odvaja rock pri sviranju jazza. Bruno Mičetić diplomirao je 2009. godine na Kartenlandes konzervatoriju u Klagenfurtu te je do sada objavio nekoliko studijskih izdanja u suradnji s brojnim glazbenicima iz regije: Phantom Whisper, Fat Manager, Dates, Keops, Pred lice sudbini, Beauty Of Your Soul… Nastupao je na svim prestižnim jazz festivalima u regiji i surađivao s brojnim eminentnim glazbenicima. Po prvi put će nastupiti u Maloj dvorani Vatroslava Lisinkog – izvrsna prilika da zagrebačka publika uživo pogleda i doživi sve ono što Bruno gradi i vjeruje godinama. Uz razne projekte i gostovanja, spomenut ćemo Bruno Mičetić trio s Joeom Kaplowitzom & Ratkom Divjakom.

 

Facebook Event

Details

Date:
23 kolovoz, 2017
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map