Loading Events
  • This event has passed.

Jazz.hr od sada je zajedničko ime svih jazz aktivnosti HDS-a

28 rujan, 2011Dosadašnji Jazz ciklus, Međunarodni dani jazza i Proljetna revija jazza od sada se zovu jazz.hr; tako virtualna adresa društva hrvatskih skladatelja i jazz glazbe u Hrvata postaje ime koncertnoj jazz sezoni na fizičkim adresama: prva je Mala dvorana Vatroslav Lisinski.

Josipa Lisac (Foto: Croatia Records)

U srijedu 28. rujna u 20.00 sati Jazz.hr sezonu otvaraju Josipa Lisac i Tamara Obrovac kao gošće jazz banda Borna Šercar’s Jazzinana Croatica. Nakon što je njihov prvi album etno-jazza “A Little Book of Notes” ove godine osvojio Porin u kategoriji najbolje jazz-skladbe (“Kolo”). U Jazziani Croatici čiji je voditelj i bubnjar Borna Šercar sviraju gitarist Ante Gelo, Tihomir Hojsak – kontrabas, Vojkan Jocić – saksofon i Zvjezdan Ružić – glasovir.

“Poruka i atmosfera koncerta trebala bi biti kao u češkim tragikomičnim filmovima”, poručuje Borna Šercar o svom prvom koncertu u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog a koji s Josipom Lisac surađuje već preko 12 godina te će ona na koncertu izvesti  pjesmu “Vu premoći”. S Tamarom Obrovac izvesti će kompoziciju Blagoja Berse na tekst Vladimira Nazora “Seh duš dan”.

Venue

Mala dvorana Vatroslav Lisinski
Zagreb, + Google Map