Loading Events
  • This event has passed.

Jazz orkestar HRT-a nastupa u MSU-u uz trubača Terella Stafforda

6 travanj, 2016U srijedu, 6. travnja u, 20 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom šefa-dirigenta Andreasa Marinella nastupa uz američkog trubača Terella Stafforda.

Terell Stafford
Terell Stafford

Na priredbi iz Jazz ciklusa HRT-a, njujorški trubač, skladatelj i pedagog Terell Staffordpredstavit će se vlastitim skladbama,ali i sviračkim umijećem zbog kojeg su ga mnogi velikani jazza htjeli imati u svojim sastavima.

 

Umjetnički je voditelj Jazz orkestra Philadelphia i redoviti predavač na Temple University, a svoje djelovanje bilježi i u sastavima kao što su Grammyjemovjenčan orkestar Vanguard, Benny Golson Sextet, McCoy Tyner Sextet, Frank Wes Quintet, Clayton Brothers, Hamilton-Clayton Jazz Orchestra, Dizzy Gillespie All Stars, Carnegie Hall Jazz Band, Jon Faddis Jazz Orchestra…

 

“Jedan od najvećih svirača našega vremena, izvanredni trubač”, riječi su kojima je legendarni McCoy Tyner opisao Terella Stafforda, glazbenika s njujorškom adresom kojega odlikuju iznimna virtuoznost i osjećaj za melodiju.

Details

Date:
6 travanj, 2016
Time:
20:00 - 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map