Loading Events
  • This event has passed.

Jazz orkestar HRT-a u dvorištu Hrvatske radiotelevizije odaje počast Buddyju Richu

12 lipanj, 2020Budući vremenski uvjeti nisu bili povoljni koncert Jazz orkestra HRT-a iz Jazz ciklusa najavljen za srijedu 3. lipnja održat će se u petak 12. lipnja u 20 sati u sjevernom dvorištu zgrade HRT-a (Prisavlje 3).

Jazz orkestar HRT-a (Foto: promo)

Da sezona dobije dostojan završetak, nakon višetjedne pauze, glazbenici Jazz orkestra konačno će ponovno zasvirati zajedno. U dvorištu zgrade HRT-a pod vodstvom svojega umjetničkog voditelja Mirona Hausera, uz trojicu virtuoza bubnjeva – Marka Lazarića, Adriana Bernobića i Dušana Kranjca – odat će počast legendarnom bubnjaru Buddyju Richu.

Jedan od najvećih bubnjara u povijesti jazza, poznat po brzini i spretnosti ostavio je iza sebe golemo nasljeđe: od jedinstvene bubnjarske tehnike preko vodstva big bandova do aranžmana. Ekstrovertan izvođač koji je složene ritamske obrasce izvodio metronomskom jasnoćom, a jednostavnije linije izvanredno precizno, potekao je iz razdoblja swinga, no s lakoćom se prilagodio kasnijim stilovima jazza.

Surađivao je s velikanima poput Dizzyja Gilespiea, Theloniousa Monka i Charliea Parkera. Jedan je od prvih jazz-bubnjara koji je u svoje sviranje i aranžiranje uključio elemente rocka pa je, primjerice, snimao i s Beatlesima.

Details

Date:
12 lipnja
Time:
20:00 - 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Hrvatska radio televizija
Prisavlje 3
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)