Loading Events
  • This event has passed.

Jazz orkestar HRT-a ugošćuje argetinskog Njujorčanina Guillerma Kleina

7 ožujak, 2018U srijedu, 7. ožujka,u 20 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, u ciklusu Jazz orkestra HRT-a gostuje argentinski skladatelj i pijanist Guillermo Klein, jedan od vodećih glazbenika na njujorškoj sceni.

  • 3
    Shares
Guillermo Klein (Foto: promo)

Guillermo Klein (Buenos Aires, 1969.) danas je jedan od najzanimljivijih autora na američkoj sceni. Njegov sastav Las Guachas, koji udružuje glazbenike poput Bena Mondera, Miguela Zenona, Jeffa Ballarda i Chrisa Cheeka, kontinuirano djeluje od 1990. (što je rijetkost za velike jazz sastave) i jedan je od stupova njujorškoga glazbenog života.

Pod utjecajem popularne argentinske glazbe, rocka i skladatelja suvremene klasične glazbe, od predstavnika dvanaesttonske tehnike do Messiaena i Stravinskog, Klein je pronašao jedinstveni stil obilježen vatrenim ritmovima i bujnim melodijama. Njegove skladbe, katkad kompleksne, ali nikada hermetične, odlikuju se nezadrživim ritamskim tijekom, obogaćenim harmonijskim progresijama koje se često poigravaju s očekivanjima slušatelja, opredjeljujući se za neočekivana ili nepotpuna rješenja.

Guillermo Klein jedan od je od najfascinantnijih glazbenika koji povezuju jazz s elementima ukorijenjenima u tradicionalnoj glazbi sa svih strana svijeta te nikada ne podliježe pukoj imitaciji, već stalno slijedi inovaciju.

Ulaznice stoje 50 kn.

  • 3
    Shares

Details

Date:
7 ožujak, 2018
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
50kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb, Hrvatska
  • 3
    Shares