Loading Events
  • This event has passed.

‘Jazz story’ – novi jazz program u Vintage Industrial Baru dovodi Maju Rivić i Miro Kadioć Trio

4 listopad, 2017Vintage Industrial predstavlja novi program ‘Jazz Story’, a u srijedu 4. listopada otvorit će ga mlada, perspektivna i glasovita Maja Rivić i Miro Kadoić Trio, koji već 30 godina djeluje u svijetu jazza.

Maja Rivić i Miro Kadioć Trio u Vintage Industrialu
Maja Rivić i Miro Kadioć Trio u Vintage Industrialu

“Jazz Story” će se održavati mjesečno u Vintage dvorani uz bolju kontrolu prostornih i popratnih audio – vizualnih intervencija.

 

Miro Kadoić –  konstanta na glazbenoj sceni već 30 godina. Svirao je sa mnogim značajnim imenima svjetske i domaće (ne samo jazz) scene, kao npr. Duke EllingtoneOrchestra, Orkestri HRT-a i RTV Slovenije, Parni Valjak, Dorian Grey itd. Nominiran je 8 puta, a dobio dva Porina sa svojim bendovima. Predstaviti će se sa mladom pjevačkom zvijezdom povratnicom iz Londona i stalnom članicom Mimika orkestra Majom Rivić. U bendu su još i dva izuzetna svirača amerikanac Joe Kaplowitz, već poznat publici Vintage Industriala te jedan od najboljih bubnjara danas u Hrvatskoj svestrani i znani učesnik svih glazbenih show progama HRT-a Marko Lazarić.

 

Maja Rivić – Jazz vokalistica podrijetlom iz Zagreba. Krajem 2010. odlazi u London na studij suvremenog i jazz-pjevanja, i aranžiranja, Sveučilišta Middlesex. Tamo zajedno sa saksofonistom i skladateljem Makom Murtićem osniva sastav Mimika, koji tijekom godina nastupanja po svim značajnijim Londonskim klubovima, prerasta u 20-člani orkestar.

 

Među značajnije mentore ubrajaju se Mark Armstrong, Simon Wallace, Dave O’ Higgins i Trudy Kerr, te Michel Camilo, Amine Claudine Meyers, Guillermo Rozenthuler i Randolph Matthews. Maja predvodi sastav Maya & The Brassberries te nastupa s brojnim manjim sastavima jazz i world izričaja, poput Phaze Theory i Palumboand The Funk, platformom Nonclassical voditelja Gabriela Prokofieva; s Grand Union Orkestrom, uz Tonyja Haynesa, Tonyja Kofija, Edmunda Claudea Deppe i Yousufa Ali Khana; suvremenim klasičnim Riot Ansamblom; s talijanskom sopranisticom Oliviom Salvadori i kompozitorom Sandrom Mussidom, Jazz Orkestrom HRT-a.

 

Kao vodeći vokal snima tri studijska albuma Mimike u Londonu i studijski album Makovih kompozicija s Jazz Orkestrom HRT-a u Zagrebu.
Značajni nastupi: Londonski Jazz Festival, Love Supreme, Latitude, Olimpijski i Paralimpijski festival; klubovi TheVortex, RichMix, TheForge, Spiceof Life; HRT.
Njezin su glas emitirali BBC Radio, Jazz FM, Treći program Hrvatskog radija, Radio Student, Radio 808. Nakon šest godina londonskog života, Maja trenutno živi i radi u Zagrebu. Nastupa sa zagrebačkom inačicom Mimike i sastavom Maja’s Jazz Enthusiasm.

Details

Date:
4 listopad, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map