Loading Events
  • This event has passed.

Jean-Luc Ponty Duo u KD Vatroslav Lisinski

10 ožujak, 2016U sklopu Jazz.hr 2015./2016. 10. ožujka s početkom u 20:00 sati u maloj dvorani Lisinskog nastupit će Jean-Luc Ponty Duo. Koncert organiziran je uz pomoć Francuskog instituta u Hrvatskoj

Jean-Luc Ponty
Jean-Luc Ponty

Najpoznatiji violinist jazz rocka, Jean-Luc Ponty je počeo svirati jazz nadahnut izvedbama Milesa Davisa i Johna Coltranea, ponekad i na tenor saksofonu. Nakon nastupa na koncertu “Violin Summit” sa Svendom Asmussenom, Stephaneom Grappellijem i Stuffom Smithom, postao je članom elitnog društva jazz violinista. Svirao je s Gerald Wilson Big Bandom, Mahavishnu Orchestrom, Al Di Meolom, Miroslavom Vitousom, Lalom Schifrinom i Reginom Carter, ali i slavnim rock glazbenikom Frankom Zappom koji je skladao glazbu za Pontyjev album “King Kong”. Svestrani glazbenik koji s jednakim žarom svira akustičnu i električnu violinu, Jean-Luc Ponty istodobno nastupa s jazz i rock glazbenicima, ali i simfonijskim orkestrima. Ostvario je iznimnu samostalnu karijeru tijekom koje je objavio niz ploča od kojih su neke zauzele prva mjesta na ljestvicama stručnih časopisa. Njegovi albumi “Aurora”, “Imaginary Voyage”, “Enigmatic Ocean” i “Cosmic Messenger” postali su kultnim ostvarenjima jazz-rock diskografije. Na koncertu u Zagrebu nastupit će u duu sa svojim stalnim suradnikom, pijanistom Williamom Lecomteom.

 

Takođe, slavni francuski violinist Jean-Luc Ponty će u organizaciji Jazz.hr-a Hrvatskog društva skladatelja i Jazz-laba Muzičke akademije u Zagrebu, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskog Centra Sveučilišta u Zagrebu, 10. će ožujka u Zagrebu održati i glazbenu radionicu. Radionicu će održati na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, u sobi 222 s početkom u 11 sati, a ulaz je slobodan.

Details

Date:
10 ožujak, 2016
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
Kn100
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map