Loading Events
  • This event has passed.

Jerusalem In My Heart, performans filma i arapske glazbe u zagrebačkom MM centru

6 veljača, 2016Dok je Moumneh zadužen za glazbeni dio, Coderre na nastupima radi vizuale, projicirajući na analognim projektorima 16mm petlje. Performans je zakazan za subotu 6. veljače s početkom u 21 sat.

Jerusalem In My Heart (Foto: Joseph Yarmush)
Jerusalem In My Heart (Foto: Joseph Yarmush)

Unikatan spoj moderne eksperimentalne arapske glazbe i performansa na 16mm filmu koji preispituje mogućnosti kreativnog rada na celuloidu, čini JIMH jednim od onih sastava čijem nastupu, vele, valja nazočiti barem jedanput u životu. Pokrenut 2005., JIMH nastupao je u različitim postavama, a nakon brojnih nedokumentiranih performansa, JIMH kao trio (Moumneh, Jérémie Regnier, Malena Szlam) 2013. objavljuje debitantski album „Mo7it Al-Mo7it“ i otad slijede brojni hvaljeni nastupi. Istovremeno, Moumneh surađuje s glazbenicima kao što su Matana Roberts, Ought, Eric Chenaux i Suuns.

 

Novi album „If He Dies, If If If If If If“ (Constellation, 2015.), JIMH izdaje kao duo, u suradnji s filmašem Charlesom-Andréom Coderreom. Ovdje Moumneh proširuje svoju kompozicijsku paletu, istražujući nove dekonstrukcije i jukstapozicije tradicionalne i popularne arapske glazbe, a album oscilira između snažnih emotivnih vokalnih dionica i instrumentalnih, čija je početna točka Moumnehovo ekspresivno sviranje buzukija.

 

Coderre je, također, član montrealskog eksperimentalnog filmskog kolektiva Double Negative te je zajedno s filmašem Karlom Lumieuxom radio kao vizualni umjetnik za sastave Goodspeed You! Black Emperor i Black Keys. .

 

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni Teatra &TD svakog dana (osim nedjelje) od 11 do 13 te od 18 do 20 sati.

Details

Date:
6 veljača, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn25
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

MM Centar
Zagreb, Hrvatska + Google Map