Loading Events
  • This event has passed.

Joe Filisko i Eric Noden dolaze u Hrvatsku

11 studeni, 2013Akustično glazbeno blues putovanje od američkog Juga i tople delte Mississippija do hladnog sjevera i vjetrovito-čeličnog Chicaga – Usni harmonikaš Joe Filisko i fingerstyle gitarista Eric Noden po treći puta dolaze u Hrvatsku. U svom kratkom posjetu imat će vremena održati samo dva koncerta. Prvi nastup bit će u Siscia Jazz Clubu Sisku u ponedjeljak 11. studenog, a drugi, dan kasnije u zagrebačkom klubu Hard Place.

Joe Filisko i Eric Noden

Joe Filisko i Eric Noden glazbenici su posvećeni izvedbi autentičnog bluesa kakav se svirao u prvoj polovici 20 stoljeća: akustična varijanta delta bluesa s primjesama country bluesa i ragtimea te folk glazbe. Zajedno nastupaju od 2001. godine, a do danas su objavili tri nosača zvuka “Live” (2005), “I.C. Special” (2010) i “Missed Train Blues” (2012).
Joe Filisko vrhunski je svirač usne harmonike te jedan od najcjenjenijih blues edukatora. U suradnji s tvornicom Hohner razvio je novi model usne harmonike „Thunderbird“ koja proizvodi iznimo duboke tonove. Legendarni svirači „usnjaka“ za Filiska kažu da je trenutno „najveći autoritet dijatonske usne harmonike na planeti“ ili ga opisuju riječima: „Čovjek s najvećim utjecajem na razvoj usne harmonike u zadnja dva desetljeća“.

Eric Noden je pak gitarista i pjevač koji je koncertno aktivan 20 godina. Inspiraciju je pronašao u pionirima blues glazbe; Robert Johnson, Reverend Gary Davis i Charley Patton neki su od njih. Svira akustičnu i resonator gitaru. Majstor je upotrebe slide-a i otvorenih štimova. Zvuk koji izlazi iz njegovih instrumenata mješavina je ragtime, blues, folk i New Orleans stilova.

Zahvaljujući američkoj ambasadi u Zagrebu, ulaz na oba koncerta je besplatan.

Details

Start:
11 studeni, 2013
End:
12 studeni, 2013
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Siscia Jazz Club i Hard Place
Sisak i Zagreb, Hrvatska + Google Map