Loading Events
  • This event has passed.

Joey Calderazzo otvara novu sezonu Jazz.hr ciklusa

11 rujan, 2017Ugledni jazz pijanist nastupit će 11. rujna u 19:30 sati u dvorani Muzičke akademije u Zagrebu.

Joey Calderazzo
Joey Calderazzo

Još dok je studirao na Berklee Collegeu of Music i Manhattan School of Music klavirist Joey Calderazzo je iskustvo stjecao svirajući s uglednim jazzistima kao što su David Liebman i Frank Foster. Proslavio se sredinom 1980-ih surađujući s Michaelom Breckerom s kojim je snimio neke od kultnih jazz albuma. Samostalnu diskografsku karijeru započeo je početkom 1990-ih objavljujući albume za legendarnu diskografsku kuću Blue Note.

 

Poslije se pridružio skupini saksofonista Branforda Marsalisa s kojim je snimio niz albuma, a pod okriljem njegove izdavačke tvrtke Marsalis Music nastavio je razvijati samostalnu karijeru. Osim Marsalisa i Breckera, na snimanjima Calderazzovih albuma sudjelovali su slavni glazbenici, među ostalima Dave Holland, Jack DeJohnette, Claudia Acuna i Jeff “Tain” Watts. Najčešće nastupa i snima solo ili sa svojim triom ostvarujući uzbudljive izvedbe kroz koje se predstavlja kao maštovit autor i uvjerljiv improvizator koji ostvaruje slobodu u kreiranju nekomercijalnog pristupa, nerijetko uključujući tradiciju klasične glazbe.

 

Ulaznice za Jazz.hr / 2017 – 2018: ulaznice su u prodaji preko Ulaznice.hr on-line i na svim njihovim prodajnim mjestima te na blagajni Muzičke akademije u Zagrebu 2 sata prije koncerta. Cijena ulaznice: 100 kn. 20 % popusta za učenike, studente, umirovljenike, invalide i članove Jazz kluba Zagreb. popust se ostvaruje na blagajni. Svi koncerti održavaju se u dvorani Blagoje Bersa, Muzičke akademije u Zagrebu, s početkom u 19:30 sati.

Details

Date:
11 rujan, 2017
Time:
19:30 - 22:00
Cost:
Kn100
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Muzička akademija
Zagreb, Hrvatska + Google Map