Loading Events
  • This event has passed.

Jojo Mayer & Nerve u Boogaloou

27 listopad, 2018Pioniri njujorške elektronske jazz glazbene scene, Jojo Mayer & Nerve, vraćaju se u Zagreb nakon punih sedam godina, a nastupit će 27. listopada u klubu Boogaloo, čime će ujedno i započeti svoju europsku turneju.

  • 4
    Shares
Jojo Mayer & Nerve u Boogaloou

Kada je riječ o Joju Mayeru i njegovoj grupi Nerve, od njih se uvijek očekuje jedinstveno glazbeno iskustvo. Puno groovea, energije i iznenađenja, posebna atmosfera i spektakularan doživljaj… tako bi se ukratko mogli opisati njihovi koncerti. Poznati su kao majstori improvi-zacije, a nastupi su im doslovno neponovljivi – tehnički perfektni, dinamični i baš nikada ne zvuče isto, zahvaljujući upravo improviziranim live izvedbama.

Jojo Mayer slovi za jednog od najboljih i najznačajnijih bubnjara današnjice – uvrštavaju ga među najbolje bubnjare svih vremena, ali i među vodeće instrumentaliste i inovatore na polju live elektronike. Međunarodnu karijeru započeo je svirajući s legendama jazza kao što su Nina Simone i Dizzy Gillespie, a surađivao je i s glazbenicima koji su obilježili suvreme-nu svjetsku glazbenu scenu poput Johna Medeskija i MeShell Ndege Ochello. Osmislio je niz kreativnih i inovativnih bubnjarskih tehnika te je stvorio novi oblik glazbenog izričaja koji je jedinstven u svijetu.

Kasnih 90-ih u New Yorku pokreće legendarno klupsko događanje i platformu za eksperimen-talnu interakciju između DJ-a, vizualnih umjetnika, glazbenika i publike – Prohibited Beatz – iz koje se razvija sastav Nerve koji vješto izmiče žanrovskom ukalupljivanju i uvodi publiku u široki spektar elektroničkih stilova. NERVE postaje najpoznatiji po povezivanju klupskih rit-mova (breakbeat, jungle, drum ‘n’ bass) s jazz konceptom improvizacije i inovativnosti, stvarajući tako potpuno novi hibrid suvremene glazbe.

Ulaznice su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 135 kn u sustavu Entrio.hr.

  • 4
    Shares

Details

Date:
27 listopad, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
135kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Boogaloo
Ulica grada Vukovara 68
Zagreb,
  • 4
    Shares