Loading Events
  • This event has passed.

Joke u KSET-u

14 srpanj, 2016Uoči 40 godina KSET-a, u četvrtak 14. srpnja nastupa francuski bendi Joke.

Joke
Joke

Cijeloj regiji dragi prijatelji i gosti, neki ih nazivaju „Građanima svijeta“, drugi „Svjedocima jednog vremena“, u našem podneblju poznatiji kao „Jebeni Francuzi“ (najčešća reakcija i opis prvog susreta od strane regionalnih sugovornika). Kako god ih nazivali, ovaj pariški sklop pod nazivom Joke svojim energičnim zvukom nadilazi sve potrebe za bilo kakvim etiketiranjem. Njihovi nastupi u KSET-u više se ni ne broje, a to je dovoljan razlog da i oni upotpune ovogodišnju proslavu 40 godina KSET-a. Glazbenici i borci za ljudska prava, prvenstveno slobodu, po DIY načelima šire utjecaj međunarodnim djelovanjem kojim ne prestaju razvijati svoj autentični crossover prepun raznovrsnih utjecaja.

 

Soukous, afrobeat, hip-hop i reggae su sastojci njihovog “muzičkog koktela”. Ipak, Joke je prije svega funk i rock’n’roll sastav s britkom porukom koja iskazuje zabrinutost, pa čak i zgađenost, a koja pritom nije moralistička. Iskustvo koje nam njihovi nastupi donose možemo usporediti sa sljubljivanjem Balkana i Afrike. Njihova glazba nastaje na putovanjima i turnejama pa su tako surađivali i s nama poznatim regionalnim glazbenicima poput Nenada Kovačića (Antenat), Yuria (St!llness) i MC Chakke. Iza sebe imaju šest albuma, a zadnji naziva „Lavoblaster“ snimljen je u Ouagadougou, Burkini Faso.

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna moguće je kupiti u KSET-u radnim danom od 9 do 16 sati. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 35 kuna. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna).

Details

Date:
14 srpanj, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn25 – Kn35
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kset
Zagreb, Hrvatska + Google Map