Loading Events
  • This event has passed.

Jolly Rogers na St. Patrick’s Day proslavi u Vintage Industrial Baru

17 ožujak, 2018Već tradicionalno, Jolly Rogers dovodi svoju hordu zelenih leprikona s ćupovima zlata s kraja duge u subotu 17. ožujka na proslavu Dana Svetog Patrika u Vintage Industrialu.

  • 2
    Shares
Jolly Rogers u Vintage Industrialu

Ovaj irski blagdan koji je postao svjetskim simbolom dobrog raspoloženja i zabave obilježit ćemo uz nastup uvijek veselih Jolly Rogersa, a nakon njih će selektorsku palicu preuzeti DJ Frajman i voziti do 5 ujutro.

Jolly Rogers – bas, gitara, bubanj, harmonika, mandolina, bendžo i frulica dio su instrumentarija koji će ovaj uvijek raspoloženi ansambl iskoristiti i odsvirati popularne tradicionalne obrade te vlastite stvari, kojih se mogu sjetiti.

Zagrebački bend veseljaka koji već niz godina kombinira geometrijske konstante i celtic punk s najplesnijim setom irskih i piratskih pjesama.

Bilo da slaviš svaki vikend kao da je Sv. Patrik, ili samo želiš buđenje iz zimskog sna, ovo je događaj za tebe.

Povijesni fakti kažu: Dan svetog Patrika (irski. Lá Fhéile Pádraig) je svetkovina u čast sv. Patrika, stara više od tisuću godina. Slavi se 17. ožujka, najviše u Irskoj.

Na Dan sv. Patrika irske obitelji tradicionalno idu u crkvu ujutro i slave popodne. Korizmeni post se prekida na dan, i ljudi plešu, piju i jedu tradicionalna irska jela pripravljena od slanine i kupusa.

Tradicionalno su list djeteline i zelena boja simboli ovog dana. U modernoj Irskoj, Dan svetog Patrika se tradicionalno smatrao religioznom svetkovinom. Sve do 1970., irski zakoni su zabranjivali ugostiteljskim objektima, raditi na taj dan.

Festival za Dan svetog Patrika u Dublinu posjeti preko milijun ljudi.

Početak: 20:00 h. Ulaz do 22:00 besplatan. Koncert 23:30 h. Karte: 10 kn (za studente) / 20 kn.

  • 2
    Shares

Details

Date:
17 ožujak, 2018
Time:
20:00
Cost:
10kn – 20kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
  • 2
    Shares