Loading Events
  • This event has passed.

Južnjački vihor u Zagrebu: James Leg dolazi u Močvaru

29 listopad, 2013Ne događa se često da naše krajeve pohode izvođači koji su se napajali direktno s izvora. A James Leg (pravim imenom John Wesley Myers) na izvoru je rođen, odrastao i njegovom se vodom zatrovao još od malih nogu, a nastupit će u Močvari u utorak 29. listopada.

James Leg

Sin svećenika iz Teksasa, glazbenu karijeru započeo je kao dijete, svirajući orgulje u crkvi svoga oca, sve do trenutka kada otkriva blues, soul i rock’n’roll, koji postaju njegova nova religija. Od 2004. svojim Fender Rhodes klavijaturama i promuklim, Waits-ovskim vokalom tu religiju širi svirajući u prljavim južnjačkim blues-punk bendovima Immortal Lee County Killers, Left Lane Cruiser i Black Diamond Heavies. 2011. izdaje solo album Solitary Pleasures, u suradnji s legendarnim detroitskim producentom Jim Diamondom, zaslužnim za zvuk bandova kao što su Dirtbombs ili rani White Stripes.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SXbdBPDO_q8[/youtube]

Iz svega ovoga jasno je da pred sobom neće imati nekog tipičnog “white-boy-plays-the-blues” dosadnjakovića, već čovjeka koji fanatičnim nastupom u propovjedničkom transu kanalizira duhove najvećih – Ray Charlesa, Howlin’ Wolfa, Hound Dog Taylora i ostalih, dok mu nad glavom cijelo vrijeme sumanuti ples plešu bijeli anđeo gospela i crveni vrag poroka. Hell yeah!!!

Cijena ulaznca 35 kuna, početak u 22:00 sati.

Details

Date:
29 listopad, 2013
Cost:
35kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map