Loading Events
  • This event has passed.

Kandžija i Gole žene i Sassja zatvaraju ovogodišnje Gričevanje

4 listopad, 2015Osječki freestyler Kandžija u pratnji Golih žena te tuzlanska MC Sassja zatvorit će u nedjelju 4. listopada Gričevanje 2015. Koncert Kandžije i Golih žena te Sassje bit će, kao i svi koncerti koji se održavaju na Gričevanju, besplatni.

Kandžija i Gole žene
Kandžija i Gole žene

Kandžija poznat kao veliki domoljub, rimokatolik, borac za pravdu, humanist i dobrotvor jedan je od najvećih hip hopera na ovim prostorima. Kandžiju ćete prepoznati kao autora megahitova “Jelena”, “Donji Miholjac”, “Državnik novog kova”, “Bicikl” i posljednji u nizu, ali nikako zadnji, “Crkva”. Kandžija odnedavno djeluje sa šesteročlanim bendom Gole žene s kojim je u svibnju ove godine objavio live album “Folder s Golim ženama” i s kojim upravo sada za Universal Music Hrvatska priprema četvrti studijski album koji će biti objavljen ove jeseni! Album je najavio spomenuti singl “Crkva”, a Kandžija o njemu kaže: ”Iako je ovo moj četvrti album, još uvijek grizemo kao na početku, čak i više. Ovo je prvi s bendom, i neko novo poglavlje, neki novi svijet i izazov, što me pokreće. Još uvijek nismo pokazali što sve radimo, svi otprilike znaju, ali ne znaju točno. Mi bi htjeli da saznaju i da njihove uši i ovaj svijet budu bolje mjesto.” Kada Kandžija i Gole žene tako lijepo žele ušima svoje publike i cijelome svijetu onda je i Gričevanje sretno što će uši posjetitelja biti ispunjene njegovim novim i starim pjesmama i što će ga upravo njegovo društvo zatvoriti u nedjelju 4. listopada.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8-pGf71c-Aw[/youtube]

No, prije nego što Kandžija i Gole žene budu spremni da zatresu Tuškanac, pozornicom će vladati Sassja, najpoznatija žena MC u regiji. Sassja dolazi iz Tuzle – grada soli (BiH), zovu je i ženom FMJAM-a. Ona je tekstopisac i jedna od rijetkih ženskih MC-ja u regiji. Gotovo odmah nakon što je 2010. godine videom kućne produkcije “Ostavi da gori” provirila kroz prozor YouTube-a, Sassja se na brojne pozive otisnula na koncerte diljem cijele ex-YU. Brojni koncerti i kvalitetni radovi priskrbili su joj ugovor s Menartom pod čijom je etiketom početkom 2015. godine izbacila debi album “Taktično praktično”. Friško objavljeno izdanje odmah je eksplodiralo na sceni pa na njoj ostavilo neizbrisiv trag. S albuma su do sada izvučena tri top singla ‘Etikete’ (feat. Remi iz Elementala), “Clash” i posljednji u nizu “Za raju”. Uz spomenutu Remi, Sassja je u suradnji oko sebe zavrtjela glasovitu ekipu u sastavu Koolade, Kantriman, Frenkie, Billian, Jah Billah, Fokus i Max Rubadub, a krajem mjeseca srpnja čast da ju ugoste na svom koncertu imali su i legendarni Asian Dub Foundation.

 

Gričevanje će ove godine trajati ukupno 11 dana, od 24. rujna do 04. listopada, a uz ovo dvoje mladih i talentiranih izvođača koji drmaju cijelom regijom, nastupit će još i TBF (24. rujna), Killed A Fox (25. rujna), Miki Solus (3.10.), a najava novih imena će u narednim danima biti još. Svi koncerti i popratni sadržaji koji će se održavati u sklopu Gričevanja su besplatni.

 

Gričevanje je uz Device_art, Space Festival i Galeriju Klovićevi dvori dio novog projekta Na Gornjem gradu. Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama oživjeti zagrebački Gornji grad. Na Gornjem gradu projekt je koji u partnerstvu provode tvrtka Kupole – bolje od šatora, udruga Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje te Galerija Klovićevi dvori.

Details

Date:
4 listopad, 2015
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Plato Gradec i Tuškanac
Zagreb, Hrvatska + Google Map