Loading Events
  • This event has passed.

Kazan u KSET-u promovira album ‘Ružo’

16 studeni, 2018Po prvi puta u KSET-u, tradicijskom glazbom Balkana i raznovrsnih varijacija, zagrebački bend Kazan predstavlja svoj album prvijenac ‘Ružo’ u petak, 16. studenog s početkom u 20 sati.

  • 2
    Shares
Kazan u KSET-u

Kazan je world music bend iz Zagreba koji tradicijsku muziku ovog dijela Balkana interpretira po svom guštu i ćeifu. Pritom nastoje osvježiti taj materijal, stare pjesme ogrnuti novim zvukom koji odražava individualne estetike članova benda kao i njihovu naklonjenost različitim žanrovima. Članovi Kazana dugo su aktivni na hrvatskoj glazbenoj sceni, te su sudjelovali i sudjeluju u radu bendova kao što su Afion, Mimika Orchestra, Sane, Kololira, Vibrica… To su Dunja Bahtijarević (glas), Tatjana Bijelić (flauta), Lucija Stanojević (violina), Danijel Maoduš (gitare), Zvonimir Mikulandra (gitara), Sebastian Jurić (bas gitara) i Marko Šturman (udaraljke).

Album “Ružo” snimali su u studiju Svena Pavlovića, Sunday Studios u Svetoj Nedelji, čija je topla akustika zaokružila Kazanov melankolični, zemljani, masni zvuk i pokretni groove. Album su producirali Sven Pavlović i Kazanovci Dunja Bahtijarević i Danijel Maoduš. Mastering potpisuje Robert Nappholz, a naslovnicu je dizajnirao Miran Križanić.

Ulaznice za koncert moguće je nabaviti u pretprodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 30 kuna, dok će na ulazu koštati 40 kuna.

  • 2
    Shares

Details

Date:
16 studeni, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
30kn – 40kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kset
Zagreb,
  • 2
    Shares