Loading Events
  • This event has passed.

Kazan u zagrebačkom Positive Breweryju i šibenskom Azimutu

22 ožujak, 2019Zagrebačka world music atrakcija Kazan donosi snagu albuma prvijenca ‘Ružo’ u novo mjesto u Zagrebu, Positive Brewery 22. ožujka i šibenski Azimut 23. ožujka. U Zagrebu dijele pozornicu s afro grupom Kaira Kelom, dok će se u Šibeniku održati samostalni koncert.

  • 16
    Shares
Kazan i Kaira Kela u Positive Breveryju

Kazan je world music bend iz Zagreba koji tradicijsku glazbu ovog dijela Balkana interpretira po svom guštu i ćeifu. Pritom nastoje osvježiti taj materijal, stare pjesme ogrnuti novim zvukom koji odražava individualne estetike članova benda kao i njihovu naklonjenost različitim žanrovima. Prvi album “Ružo” objavljen je krajem 2018. godine za Geenger Records.

Članovi Kazana dugo su aktivni na hrvatskoj glazbenoj sceni, te su sudjelovali i sudjeluju u radu bendova kao što su Afion, Mimika Orchestra, Sane, Kololira, Vibrica i drugi. To su Dunja Bahtijarević (glas), Tatjana Bijelić (flauta), Lucija Stanojević (violina), Danijel Maoduš (gitare), Zvonimir Mikulandra (gitara), Sebastian Jurić (bas gitara) i Marko Šturman (udaraljke).

  • 16
    Shares

Details

Start:
22 ožujak, 2019 u 21:00
End:
23 ožujak, 2019 u 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Positive Brewery
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)
  • 16
    Shares