Loading Events
  • This event has passed.

King Dude and His Demon Brothers u Močvari

17 kolovoz, 2016U srijedu 17. kolovoza u zagrebačkoj Močvari će se dogoditi glazbena gothic americana propovijed – nastupa američki glazbenik King Dude.

King Dude and His Demon Brothers u Močvari
King Dude and His Demon Brothers u Močvari

King Dude je jedan užasno mračan tip koji svira užasno mračnu glazbu. Pravim imenom Thomas Jefferson Cowgill (a bome i to pravo ime mu zvuči kao ime nekog suludog južnjačkog svećenika), karijeru započinje u death metal bendu Book of Black Earth, da bi se u solo opusu prepustio istraživanju zaraslih staza i blatnjavih voda neofolka i gothic americane.

 

Na svoja četiri albuma, izdana za Not Just Religious Music iz Seattlea, King Dude se predstavlja kao usamljeni glasnik apokalipse s dubokim poštovanjem za sveameričku korijensku glazbu. Njegove zagrobne balade pune su karakterističnih spodoba – vila i vještica, bogova i vragova, ubojica i ubijenih, zmija i žaba, sjekira i vješala, sve u mitskoj borbi za prevlast između dobra i zla, dok glazbenu priču gradi kombinirajući naizgled nespojive elemente – gusarske napjeve sa surf gitarom, industrial šumove s galopirajućim country ritmovima ili teme iz špageti-vesterna s metal upadicama.

 

Ponekad nastupa sam s akustičnom gitarom (kao na Wave-Gotik-Treffen festivalu prošle godine), a u Močvari će nastupiti u bučnijem izdanju, s cijelim bandom, pri čemu bi trebao postati novi omiljeni izvođač svih zagrebačkih ljubitelja Death in June, Nick Cavea, Johnny Casha, 16 Horsepower, Swansa, Cult of Youth ili Chelsea Wolfe (s kojom je, sasvim prikladno, snimio i dva singla). Samo tmina i crnina! 20.8. Močvara će postati nalik jednoj od onih močvara Lousiane u kojima gladni aligatori žvaču odbjegle kažnjenike, a kako bi to mogao biti i jedan od najvrućih dana u godini, činit će nam se da su za King Dudeom doplazili i zluradi plamičci iz pakla da nas opeku po nevjerničkim tabanima.

 

Cijena ulaznice: 40 kuna.

Details

Date:
17 kolovoz, 2016
Time:
21:30 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map