Loading Events
  • This event has passed.

Klasična u Močvari #3

12 lipanj, 2017Za kraj školske godine treća u nizu suradnji Klasične gimnazije i Močvare dogodit će se u ponedjeljak 12. lipnja, s početkom u 19:00 sati.

Klasična u Močvari #3
Klasična u Močvari #3

Klasična u Močvari naziv je suradnje koja je pokrenuta između kluba Močvara, Klasične gimnazije u Zagrebu i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Cilj je predstaviti školske izvannastavne aktivnosti izvan prostora škole i povezati rad učenika s nezavisnom umjetničkom scenom.

 

Suvremena dramska skupina Klasične gimnazije izvest će svoju predstavu “Do dna”, s kojom je nastupila i na ovogodišnjemu LiDraNu.

 

“Do dna” – Peteročlana je obitelj nakon smrti majke pred raspadom. Pojavljuje se niz problema s kojima se moraju suočiti od kojih je najveći problem otac alkoholičar. Kći i dva sina prepušteni su sami sebi. Tuga, sreća, razočaranje, nemoć, ljubav, strah… Ispreplitanje odnosa i beskraj emocija… Voditelj Suvremene dramske skupine je prof. Zoran Čorkalo, a glume: Matej Berković, Tin Blagojević, Melisa Jakupović, Klea Lena Kovačec, Domagoj Modrušan, Eva Podolski, Klara Rihtar, Matija Rihtar, Ivan Validžić i Matej Zonjić.

 

Učenici će nakon skupnoga nastupa izvesti i pojedinačne scenske nastupe:

 

Klara Rihtar iz 2. C izvest će ulomak iz Marinkovićeve Glorije.
Ivan Validžić iz 3. B izvest će ulomak iz Poeova Crnoga mačka.
Domagoj Modrušan iz 4. C izvest će Jesenjinovo Pismo ženi.
Achlyss Blagojević iz 3. E izvest će Poeovu Annabel Lee.

 

Za kraj programa održat će se projekcija nekoliko kratkih filmova inspiriranih latinskim poslovicama koje su učenici Klasične gimnazije izradili u sklopu nastave fakultativnoga predmeta Filomologija.

 

Voditelji projekta i koordinatori: Ana Mihaljević, Ariana Stepinac, Sanjin Hasanefendić, Danijel Badanjak, Bernarda Cesar, Marija Juza, Filip Pintarić.

 

Details

Date:
12 lipanj, 2017
Time:
19:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map