Loading Events
  • This event has passed.

Klinika Denisa Kataneca spotom ‘Nikta Zorja’ najavljuje istoimeni album i koncert u Močvari

27 listopad, 2016Denis Katanec nakon hvaljenog lanjskog solo albuma ‘Pejotl’ i trećeg u nizu ad-hoc impro izdanja u seriji ‘Sveska bijednih’, pokrenuo je još jedan bendovski projekt. Nakon Felona i Okanagana red je došao na Kliniku Denisa Kataneca, koja za razliku od prethodnih projekata težište nalazi u noiseu, psihodeliji i psihijatriji. Kliniku, uz primarijusa Denisa, čine Brane Norac, Tarik Haskič i Zvonimir Varga.

Klinika Denisa Kataneca
Klinika Denisa Kataneca

Bend se nedavno predstavio istoimenom pjesmom “Klinika”, koja je tematikom i količinom lude buke evocirala album “Zeichnungen des Patienten O.T.” Einstürzende Neubauten. Sada je objavljen i prvi službeni singl po kojemu će album nositi ime, “Nikta Zorja”. Divan animirani spot djelo je Mirne Pavičić, a Denisu, Brani i Teni kao gošća na pratećim vokalima tu je kantautorica Ivana Picek. Pjesmu je snimio i miksao Ivan Grobenski u studiju Moskau.

Za razliku od “Klinike”, “Nikta Zorja” je balada srodnija dosadašnjem Denisovu opusu, a uz jedinstvene vokale i zlokobne zvuke violončela, obilježena je upečatljivim refrenom: “Suzama smo punili tanjure jer smo sol potrošili na rane.”

 

Klinika Denisa Kataneca nastupit će premijerno u sklopu programa Začarana Močvara 27. listopada.

 

Cijena ulaznice: 30 kuna

Details

Date:
27 listopad, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map