Loading Events
  • This event has passed.

KNAP BEAT – novi glazbeni program Centra KNAP dovodi Stjepana Jimmyja Stanića

23 veljača, 2019Centar Knap vas poziva na prvu večer jazza i poezije u okviru projekta Knap Beat, u subotu, 23. veljače s piočetkom u 20 sati.

  • 34
    Shares
Stjepan Jimmy Stanić otvara KNAP BEAT

Prvu večer jazza i poezije u okviru projekta Knap Beat obilježit će koncert poznatog zagrebačkog pjevača, kontrabasista i gitarista Jimmyja Stanića. Doajen hrvatske zabavne i jazz glazbe uz originalne će interpretacije jazz klasika publici pružiti i prepoznatljive stand-up momente, neizostavan dio nastupa domaće glazbene legende. Unatoč poodmaklim godinama, na glazbenoj je sceni i dalje aktivan. Bistra duha, čista glasa i zadivljujuće energije, na pozornici priziva duh glazbe čija vrijednost ‘nikad neće proć’ i koju upravo on, šarmantan, duhovit i vječno mlad, utjelovljuje. Jimmyju će se na sceni, osim supruge Barbare, pridružiti i njegov prateći bend sastavljen od vrsnih instrumentalista.

Možda nećete vjerovati ali novija knjiška izdanja jazza i rocka zapamtit će ga i kao jednog od prvih pjevača, ako ne i prvoga, koji je na ovim prostorima izvodio rock ‘n’ roll uživo!
(S. Škarica)

Poetični dio večeri vodit će dva iznimna spisateljska imena Milko Valent i Livija Reškovac.

Milko Valent, prozaik, pjesnik, dramatičar, esejist i kazališni kritičar, do sada je objavio trideset i jednu knjigu. Zastupljen je u dvadeset osam antologija i četrdeset osam domaćih te inozemnih izbora, zbornika pregleda i panorama poezije, proze, drame i eseja. Njegovi brojni tekstovi do sada su prevedeni na trinaest jezika. Dvije drame iz dramske trilogije Zero (Gola Europa i Ground Zero Aleksandra) nagrađene su 2000. i 2002. trećom i prvom nagradom Marin Držić. Za svoj dotadašnji doprinos poeziji nagrađen je Maslinovim vijencem 2009. na 19. pjesničkoj manifestaciji Croatia rediviva. Za roman Umjetne suze, kao najbolje književno ostvarenje objavljeno u 2013., dobio je Nagradu Vladimir Nazor te književnu nagradu Stipan Bilić-Prcić koju dodjeljuje Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

Pjesme Livije Reškovac su objavljene u zbornicima, književnim novinama (Zarez, Vijenac, Hrašće) i na književnim portalima (Knjigomat, Balkanski književni glasnik, Književnost uživo). Zbirka Ne pretvaraj se, tu je, objavljena 2013. godine, nagrađena je kao najbolji neobjavljeni pjesnički prvijenac na Pjesničkim susretima u Drenovcima 2012. godine. Livija osim pjesama piše i kratke priče, drame, tekstove o književnosti i književne kritike.

Projektom Knap Beat, Centar kulture na Peščenici otvara svoja vrata svim zaljubljenicima u dobru glazbu i poeziju. Polazeći od ideje formiranja institucionalnog kulturnog punkta za alternativno kulturno stvaralaštvo, program Knap Beat objedinjuje jazz i poeziju inzistirajući na dugoj tradiciji zagrebačke multidisciplinarne kulturne scene i naglašavajući sve veću važnost slobodnog umjetničkog izražavanja. Samim time potiče se ne samo suradnja umjetnika različitih umjetničkih žanrova, već suradnja i involviranost same publike koja je neosporni sudionik u planiranju i stvaranju kulturnih programa.

Projekt Knap Beat kreiran je u suradnji s CeKaPe-om i portalom Ravno do dna.

KNAP BEAT
Večer jazz-a i poezije
23. veljače 2019. u 20 sati
Kazališna dvorana Centra

STJEPAN JIMMY STANIĆ
Milko Valent, Livija Reškovac

Sexy Boys trio:
Julije Njikoš, klavijature
Mario Igrec, gitara
Mladen Baraković, kontrabas

Ulaznice su u prodaji od 5. veljače. Informacije/ulaznice: 2303 122, [email protected]

  • 34
    Shares

Details

Date:
23 veljača, 2019
Time:
20:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Kulturni centar Peščenica – KNAP
Ivanićgradska 41a
Zagreb, Hrvatska
  • 34
    Shares