Loading Events
  • This event has passed.

Književni petak: Postjugoslavenska književnost?

12 listopad, 2012Nakon proljetne tribine o postjugoslavenskom filmu, na prvom ovosezonskom Književnom petku bit će riječi o tzv. postjugoslavenskoj književnosti, polazeći od teze da proznoj produkciji u regiji analitički treba pristupiti imajući u vidu ponajprije njen društveni kontekst.

Književni petak: Postjugoslavenska književnost

Povod za diskusiju bit će istoimena knjiga Borisa Postnikova u kojoj autor u ideološkom ključu istražuje „mehanizme kojima se dominantni obrasci društvene, političke i ekonomske zbilje upisuju u tekst, i to ne samo na njegovoj sadržajnoj ravni, nego i na razinama književnih postupaka“.

Na tribini će biti riječi o tome što je postjugoslavenska književnost i u kojoj je mjeri ona povezana s devalvacijom simboličkog kapitala pisaca i zbog čega je književnost u cjelini danas prepuštena logici spektakularizacije. O spomenutim temama govorit će Ivica Đikić, Andrea Milanko i Boris Postnikov. Urednik i voditelj je Tonči Valentić.

Tribina će se održati 12. listopada u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat s početkom u 20 sati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Venue

Gradska knjižnica
Starčevićev trg 6
Zagreb,
+ Google Map