Loading Events
  • This event has passed.

Kočani orkestar – trubačka atrakcija u Boogaloou

4 studeni, 2011Makedonski trubački sastav Kočani orkestar zasvirat će 4. studenog u zagrebačkom klubu Boogaloo

Kočani orkestar (RDD)

Na svom prvom gostovanju u Hrvatskoj 2003. u zagrebačkoj Tvornici, Kočani orkestar pod vodstvom Ismaila Salieva zapalio je publiku i zasluženo osvojio status najboljeg trubačkog sastava. U veljači 2007. godine ansambl je dobio novo, ali i iskusno vodstvo u liku Bilenta Salieva, Ismailovog sina, te se postupno pojačao mlađim snagama. Ovaj iznimno popularni sastav može se pohvaliti redovitim nastupima u Zagrebu koji su već postali svojevrsna tradicija za njih. Dvije godine zaredom ansambl je dupkom napunio Etno/Rock pivnicu na zagrebačkom Bundeku u sklopu Rujanfesta, a u Boćarskom domu za doček nove godine napravio totalni urnebes. Od nedavno bilježe izvrsnu suradnju s hrvatskim bendom kubanskog usmjerenja Cubismom, s kojima su gostovali u emisiji ‘Garaža’ na HRT-u a zajedno su snimilii pjesmu “Cumbanchero“. Sa Lukom Nižetićem su snimili pjesmu i video spot „Kad orkestar zasvira“. Redoviti su gosti klubova duž cijele Jadranske obale, od Istre do južne Dalmacije. Osim u Hrvatskoj, Kočani orkestar je nastupao i u Francuskoj, Americi, Kanadi, Turskoj, Italiji, Sloveniji…

Glazbeni stil ovih neumornih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Tradicionalna romska glazba temelj je njihovih koncerata kroz koju se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama. Međutim, to nije sve. Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi, ali iz njihovih instrumenata se poret etna može čuti i elementi funkya, jazza, s virtuoznim improvizacijama solista, kao i popularne pjesme današnjice.

Do sada su snimili pet albuma: A Gypsy Brass Band, L’orient est rouge, Gypsy Mambo , Alone At My Wedding i The Ravished Bride. U pripremi je i šesti studijski album, kao i mnogobrojne zanimljive suradnje s hrvatskim estradnim umjetnicima.

Koncert će se održati u petak 4. studenog sa početkom u 21 sat u zagrebačkom Boogaloo Clubu. Cijena ulaznice je 60 kuna u pretprodaji te 70 kuna na ulazu.

Pretprodajna mjesta: Booaloo Club – Ulica grada Vukovara 68, Punkt 13 – Ilica 14, Kovač – Masarykova 14, Dirty Old Shop – Tratinska 22, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Rockmark – Berislavićeva 13.

Nakon koncerta će se nastaviti program pod nazivom „Orient Express“ na kojem se vrti originalna i moderna orijentalna glazba „Arabian nights“ uz ples trbušnih plesačica plesne grupe orijentalnog trbušnog plesa Bastet iz Zagreba. Cijena ulaznice samo na Orient Express će iznositi 20 kuna dok će posjetioci koncerta slobodno moći ostati na partiju.

Details

Date:
4 studeni, 2011
Cost:
60kn – 70kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Boogaloo
Zagreb, + Google Map