Loading Events
  • This event has passed.

Koncert East Rodeo Septeta u Teatru &TD

24 svibanj, 2013Koncert koji je rezultat dvotjedne rezidencije Muzičkog salona SC-a održat će se 24. svibnja. Cijena ulaznice je 45 kuna.

East Rodeo Septet

Na drugoj su se ovogodišnjoj rezidenciji Muzičkog salona eksperimentalnom kvartetu East Rodeo pridružila i  trojica aktivnih članova El gallo rojo kolektiva: Francesco Bigoni na tenor saksofonu, Beppe Scardino na bariton saksofonu i Piero Bittolo Bon na alt saksofonu i flauti. S članovima hrvatsko-talijanskog benda – Nenadom Sinkauzom (električna gitara, glas, efekti), Alfonsom Santimoneom (elektronika, klavijature, klavir), Alenom Sinkauzom (bas gitara, kontrabas, efekti) i Federicom Scettrijem (bubnjevi) – stvorit će novi glazbeni sastav i nove kompozicije koje će po svemu sudeći sadržavati elemente suvremenog jazza, elektroničke glazbe, avant rocka i frekvencijskih droneova, kao i elemente slobodne improvizacije.

Sastav East Rodeo nastao je 2002. pod okriljem eksperimentalnog glazbenog kazališta TAM teatromusica u Padovi. Nakon debitantskog albuma „Kolo“ objavljuju „Dear Violence“ i „Morning Cluster“ na kojem gostuju glazbenici koji su obilježili svjetsku nezavisnu glazbenu scenu: Marc Ribot, Greg Cohen i Warren Ellis. Do sada su održali petstotinjak koncerata na pozornicama europskih underground klubova, renomiranih jazz i rock festivala, kao i festivala eksperimentalne glazbe.

Tijekom dvotjedne rezidencije ovi iznimni glazbenici imaju priliku raditi na novim glazbenim materijalima, a zagrebačka će publika po završetku rezidencije dobiti koncert novonastalog ansambla u Velikoj dvorani Teatra &TD. Koncert je realiziran u koprodukciji sa Žedno Uho Festivalom i udrugom Kulturban.

Koncert će se održati 24. svibnja u Teatru&TD, s početkom u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 45 kuna mogu nabaviti u Dirty Old Shopu i blagajni Teatra&TD, od 11 do 13 sati te dva sata prije početka večernjeg programa.

Details

Date:
24 svibanj, 2013
Cost:
45kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Teatar ITD
Zagreb, Hrvatska + Google Map