Loading Events
  • This event has passed.

Koncertna promocija novog albuma Mikija Solusa u Tvornici

16 studeni, 2017Reper/šansonjer/jazzer Miki Solus u Tvornici kulture će 16. studenog koncertno predstaviti novi studijski album, ‘Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama’. Radi se o njegovom trećem albumu, kojim zatvara svoju ‘Muzičku trilogiju’ (Muzika sumnjive kvalitete, 2011., Muzika za djecu penzionere, 2015., Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama, 2017.).

Miki Solus
Miki Solus

Od lo-fi punk folk gitarističkog izričaja s prvog albuma, preko repanja za klavirom uz cajon i bas na drugom albumu, do zabavnih pop pjesama na posljednjem albumu trilogije. „Muzika o nogometu, jazzu i palačnkama“ je pop album koji kombinira elemente raznih muzičkih stilova – od drum’n’ bassa preko retro šlagera i rapa pa sve do polke. Uz klavir i harmoniku koji dominiraju u zvučnoj slici, album obilježava zvuk saksofona i karakteristični uvrnuti Solusovi tekstovi. Sam Miki o albumu je rekao: „ Ovo je super album u kojem će podjednako uživati neostvareni nogometaši, mlade reperice, ljubitelji i ljubiteljice palačinki te polaznici jazz akademije svih uzrasta”.

 

Na albumu se nalaze pjesme koje je Miki kontinuirano objavljivao posljednje dvije godine – “Život je palačinka”, “Rep na harmonici, “Lastavice feat. Lucija Šerbedžija” i “Ožujak” samo su neki od hitova na albumu koji su producirali Mark Mrakovčić i Dimitrij Petrović.

 

U Mikijevom bendu dogodile su se neke rotacije, cajon je zamijenjen s bubnjem i saksofon je postao standardan dio live nastupa. Novi muzičari u bendu su Karlo Mrkša (bubanj) i Branimir Norac (sax) dok je na basu standardno odličan Frane Visković. Ova četvorka uigrava se već godinu dana i spremna je da na zagrebačkom koncertu pomete sve sa sobom u furioznoj kombinaciji gipsy jazza, rapa, swing i punka. Po Mikijevim riječima, ovo mu je najbolja postava benda u karijeri koju biste svakako trebali čuti uživo.

 

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji po cijeni od 35 kuna, dok će na dan svirke karta biti 50 kuna. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Dirty Old Shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13 i www.entrio.hr.

Details

Date:
16 studeni, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn35 – Kn50
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map