Loading Events
  • This event has passed.

Kontrabasistica Linda May Han Oh nastupa u zagrebačkom Blagoju Bersi

29 ožujak, 2018U četvrtak, 29. ožujka, u 19.30 h, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije sveučilišta u Zagrebu, u sklopu ciklusa Jazz.hr 2017/2018, nastupa Linda kontrabasistica May Han Oh.

  • 4
    Shares
Linda May Han Oh

Uz nju će koncertirati tenor saksofonist Greg Ward, gitarist Matthew Stevens i bubnjar Artur Hnatek.

Rođena u Maleziji, a odrasla u Australiji, Linda Oh je kao dijete počela svirati klavir i fagot, a s petnaest godina i bas gitaru. Školovanje je započela u Australiji, a nastavila u SAD-u. Između ostalog diplomirala je na prestižnoj Manhattan School of Music gdje su joj profesori bili Dave Liebman, Jay Anderson i Rodney Jones. Već tijekom glazbenog školovanja dobila je niz nagrada, među ostalima ASCAP Young Jazz Composer’s award, a danas je aktivna i kao glazbena pedagoginja.
Nastupala je s uglednim glazbenicima kao što su Slide Hampton, Joe Lovano, Vijay Iyer, Dave Douglas, Kenny Barron, Geri Allen, George Cables, Billy Childs, Terri Lyne Carrington i Pat Metheny. Cijenjena je skladateljica koja piše glazbu za jazz sastave i orkestre, ali i za filmove. Osim toga, vodi vlastite sastave s kojima je snimila četiri albuma. Novi CD, “Walk Against Wind”, snimila je nadahnuta djelom francuskog glumca i pantomimičara Marcela Marceaua, koji je nadahnuo i Michaela Jacksona na njegov moonwalk.

Ulaznice stoje 100 kn.

  • 4
    Shares

Details

Date:
29 ožujak, 2018
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
100kn
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Muzička akademija
Zagreb, Hrvatska
  • 4
    Shares