Loading Events
  • This event has passed.

Kornelije Kovač u Rijeci na Vocal Marathonu

28 kolovoz, 2012Danas na riječkom Trsatu pod stručnim vodstvom poznatog kompozitora i glazbenika Kornelija Kovača počinje drugo izdanje Vokalnog maratona.

Vocal Marathon 2012

U večeri otvorenja kroz koncert biti će održana i promocija autobiografije Kornelija Kovača “Fusnota” uz nastupe gostiju među kojima su ENI, Marko Tolja, Jacques Houdek, Zlatko Pejaković i drugi. Vokalni maraton sastoji se od dvodnevne radionice (30.i 31. kolovoza) koja završava natjecateljskim dijelom i nagradama za najbolje 1. rujna.

U sklopu međunarodnih a cappella susreta VOCAL MARATHON, koji se održavaju od 28. kolovoza do 1. rujna u Rijeci uz natjecanje a cappella skupina, koncert Kornelija Kovača i gostiju te zbora Josip Kaplan i gostiju, održat će se i vrlo atraktivne glazbene radionice.

Vocal Marathon 2011 short

Kompozitorsko aranžerska, vokalna i beatbox radionica održavaju se 30. i 31. kolovoza 2012. na Sveučilišnom Kampusu u Rijeci, u zgradi Učiteljskog i Filozofskog fakulteta.

Radionice prvoga dana uključuju skladateljsku radionicu pod vodstvom Kornelija Kovača i uvode u tajne skladanja pjesme na zadani tekst. Kornelije Kovač, kompozitor i glazbenik, trijumfira na brojnim glazbenim festivalima u bivšoj Jugoslaviji. Sa Korni Grupom nastupa na mnogim glazbenim festivalima u Europi, piše glazbu za kazalište, film i televiziju. Kao skladatelj pop i rock glazbe izuzetno je uspješan. Njegove kompozicije objavljuju se na brojnim LP pločama u ex-Jugoslaviji te diljem svijeta. Korneliju će asistirati Olja Dešić.

Diego Caravano za Vocal Marathon 2012.

Diego Caravano, voditelj i osnivač planetarno popularne skupine Neri Per Caso, uz Olju Dešića voditelj je radionica vokalnog aranžiranja, te pjevačke radionice u petak. Asistent na vokalnim radionicama je Katarina Jurić.
Diego je snimio osam albuma s Neri Per Caso, prodanih u više od milijun primjeraka, u međuvremenu nastupajući na mnogim koncertima i TV emisijama, ostvarivši svjetsku slavu i osvajajući brojne glazbene festivale. U isto vrijeme Diego radi kao voditelj i mentor zborovima, kao vocal coach za TV i predaje na Saint Louis College of Music u Rome.

Cjelodnevna vokalna radionica drugoga dana uključuje, uz istraživanje vokalnog aparata na moderan način i uvježbavanje pjesme skladane i aranžirane prethodni dan.

Pjesmu koja se tako, u dva dana radionica sklada, aranžira i pripremi, svi sudionici radionica izvest će na završnom koncertu u subotu 1. rujna, posljednjeg dana Vocal Marathona.

U večernjim satima tijekom 30. kolovoza na brodu Marina održat će se i beatbox radionica koju će voditi prošlogodišnji pobjednik FII. Radionice su usmjerene na individualni pristup sudionicima. Beatbox je sve popularniji način vokalnog modernog izraza gdje se glazba proizvodi pomoću ustiju koja oponašaju zvukove različitih instrumenata.

Details

Start:
28 kolovoz, 2012
End:
1 rujan, 2012
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Venue

Trsat
Rijeka, + Google Map