Loading Events
  • This event has passed.

Kozmodrum u klubu Boogie

30 prosinac, 2017Kozmodrum nastupa 30. prosinca u zagrebačkom klubu Boogie.

Kozmodrum u klubu Boogie

Novi stil na nekom još neoktrivenom horizontu klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, je ono što svira sastav Kozmodrum. Strukture preuzete iz elektronskih stilova kao što su Techno, House, Jungle i Dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, a u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe, daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve.

Janko Novoselić, poznat po radu u grupama Tobogan i TBF, piše i producira glazbu za ovaj ansambl u kojem u zadnjoj fazi sjedi za bubnjevima gdje vodi glavnu ritmičnu riječ. U postavi su i Ivan Kapec i Elvis Penava na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler na klavijaturama. Članovi sastava Kozmodrum svirali su sa mnogobrojnim izvođačima svjetske glazbene scene od kojih se ističu: Hans Joachim Roedelius, Sunao Inami, Reggie Washington, Peter Erskine, David Liebman, Alan Broadbent, David Murray i Saskia Laroo.

Spojevi između prirodnog i umjetnog, organiziranog i improviziranog, glasnog i tihog, mekog i tvrdog; sve ćete to doživjeti uz mantričnu svirku ansambla i čvrstu ritmičnu podlogu jednog od najstarijih instrumenata na našoj planeti. A upravo sa naše planete krenuti ćemo na put do novih kozmičkih prostranstva gdje ostaje samo jedan doživljaj – Kozmodrum.

Details

Date:
30 prosinac, 2017
Time:
21:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Boogie klub
Margaretska 1
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)