Loading Events
  • This event has passed.

Kralj Čačka u Močvari

8 lipanj, 2017U četvtak 8. lipnja u sklopu Začarane Močvare srpski kantautor Kralj Čačka predstavit će album ‘Zemlja snova’. Cijena ulaznice je 30 kuna.

Kralj Čačka 'Zemlja snova'
Kralj Čačka ‘Zemlja snova’

Kralj Čačka je, zapravo, car. Sa imperatorskom lakoćom vlada carstvom umetnosti, lepote i muzike. “Ne plačem ja da bih suzu pustio/već plačem ja da bih zlo potopio” piše na kapiji kojom se ulazi u njegovu imperiju. Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena. Pararokerske muzičke idiome – kao što su kabaretska pesma, ulični moritat, kantri lament, bluz žalopojka ili pozorišni song – prilagodio je svojoj umetničkoj viziji.” – Možda najbolji uvod u koncert su riječi koje je o njemu izrekao Žikica Simić, spisatelj, radijski urednik, zatvorski psiholog, a zasigurno i institucija R’N’R u susjednoj nam Srbiji.

 

Tko je Kralj Čačka zapravo?

 

Ime mu je Nenad Marić, a rođen je u Čačku 1979.godine. Diplomirao 2006.godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2004. godine, bavi se kantautorskim radom pod pseudonimom Kralj Čačka. 2014. godine mu izlazi prvi singl nazvan “Moj avatar” i daje nam naslutiti da se u njegovoj glazbenoj kuhinji zbiva nešto vrlo uzbudljivo. Pokušavali su ga strpati u raznorazne žanrovske ladice, čak ga nazivali i “srpskim Tom Waitsom”, no nakon lomljenja između jazza, rokenrola, šansona, ostalo je samo da se ovdje radi o jako posebnoj glazbi, prepunoj ljubavi i emocija, koja zarobljava srca svih onih koji ga slušaju.

 

U jesen 2016. u okviru izdavačke kuće LOM objavio je prvu zbirku poezije ”Na margini”, a u zimu iste godine izlazi mu prvi album pod nazivom ”Zemlja Snova” u izdanju Pop Depresije i Odličnog Hrčka kojeg ćemo imati priliku čuti u Močvari. Dolazi u trio sastavu koji osim njega čine Miladin Stojković za kontrabasom i Marko Marić za električnom gitarom.

 

Prije njega će nastupit Gentleman – zagrebački kantautor koji na sceni djeluje od 2015. g. Na koncertima posebne atmosfere izvodi pjesme specifičnog sentimenta glazbeno svedene na gitaru i vokal, ali u kompleksnom aranžmanu evocirajući ono najbolje od jazza i popularne glazbe proteklih desetljeća. Sve su pjesme beziznimno intimne, lirski i glazbeno moćne, žanrovski raznovrsne, ali uvijek prepoznatljivo gentlemanske.

 

Details

Date:
8 lipanj, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map