Loading Events
  • This event has passed.

Krug EKV i gosti u Tvornici kulture

17 siječanj, 2014Jedna od najvećih beogradskih klupskih atrakcija, bend Krug nastupiti će u petak, 17. siječnja u Tvornici kulture u Zagrebu.

Krug EKV i gosti u Tvornici

Bend Krug nastao je u proljeće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarine Velike sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda.

Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih r’n’r bendova s ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu.

Krug EKV svoje koncerte, upotpunjene i video-artom, doživljava kao privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijele fascinaciju jednom od najutjecajnijih i najcjenjenijih rock grupa na ovim prostorima te svim, prerano otišlim, genijalnim ljudima i njihovim idejama.

Članovi benda Krug EKV su:

Bubnjevi – Marko Milivojević: član originalne postave grupe EKV. U EKV je došao 1991. godine, svirao na albumima “Dum Dum” i “Neko nas posmatra”, i live “Kao u snu”. Prije EKV svirao u Partibrejkersima, kasnije u Električnom orgazmu, U škripcu, E-play i Vlado Divljan & Old Stars Band.

Bas gitara – Dragiša Uskoković Ćima: član originalne postave EKV. Prije EKV svirao u grupi Sirova koža i snimio veliki broj projekata za različite izvođače. U EKV je došao 1991. godine, svirao na albumu “Neko nas posmatra” i live “Kao u snu”, kao i na velikom broju živih svirki u tom periodu.

Vokal i gitara – Nemanja Dašić

Klavijature – Dejan Tomović Tomke: Surađivao s velikim brojem beogradskih bendova, svirao u Vampirima. Sudjelovao u autorskom projektu njujorškog (hip-hop power rock) benda Cypha’z god’z.

Vokal, prateći vokal – Tanja Jovićević: Vođa i pjevačica kultnog beogradskog benda Oktobar 1864, koja je pjevala na većini albuma EKV-a i surađivala sa skoro svim značajnim džez glazbenicima sa ovih prostora.

Na koncertu će uz Krug EKV nastupiti i gosti, a već sada možemo najaviti da će Mile Biljanović (glavna uloga u filmu Šegrt Hlapić) otpjevati jednu pjesmu.

Ulaznice u pretprodaji  po cijeni od 60 kuna. Cijena ulaznica na dan koncerta iznosi 80 kuna. Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti isključivo u sustavu Eventima (prodajna mjesta & online www.eventim.hr)

Details

Date:
17 siječanj, 2014
Cost:
60kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map