Loading Events
  • This event has passed.

Kultni norveški psych/prog rockeri Motorpsycho u Vintage Industrial Baru

2 studeni, 2017Po prvi puta u Hrvatskoj, iz norveškog Trondheima 2. studenog u zagrebački Vintage Industrial stižu legende psihodeličnog/prog rocka Motorpsycho, koji u svojim pjesmama dotiču elemente jazza i post-rocka, a aktivni su od 1989. godine i iza sebe imaju preko 20 studijskih izdanja.

Motorpsycho u Vintage Industrial Baru
Motorpsycho u Vintage Industrial Baru

Motorpsycho je u Norveškoj postao glazbena institucija tijekom godina, a 2015. su ga uveli u Norvešku dvoranu poznatih rock glazbenika. Osnovu benda čine, ujedno i dva originalna člana, Bent Sæther i Hans Magnus “Snah” Ryan dok im se na bubnjevima ove godine pridružio Tomas Järmyr. Ono što je zanimljivo kod ovog benda, jest sposobnost da svakim albumom izazovu zanimanje i interes posebice u glazbi za koju se kaže, da je već sve odsvirano. Možda i je, ali ovi Norvežani i dalje uspjevaju biti inovativni i zanimljivi.

 

Zanimljiva stvar je da su za 20 godišnjicu benda, izbacili vinyl album “Child of the Future”, koje je snimio legendarni Steve Albini 2009. godine.

 

Ako prođete malo kroz njihovu diskografiju i opus, ovaj bend ima i 15 EP izdanja, preko 20 video spotova, nebrojeno kolaboracija, a zanimljivo je i da su 1994. Izdali soundtrack za izmišljeni špageti vestern “The Tussler” nepoznatog redatelja – Theo Buhara. Ovaj OST su izbacili pod imenom “Motorpsycho & Friends” i nakon toga više to ime nisu koristili. Sam soundtrack je dobio pozitivne kritike jer su se glazbeno oslobodili okova hard rock elemenata. Svidjelo im se flertanje s country glazbom pa su pod imenom The International Tussler Society, te su izbacili dva albuma, spomenuti soundtrack 1994. i Motorpsycho presents The International Tussler Society 2004. godine.

Details

Date:
2 studeni, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map